Първата "електричка" на Bentley: най-рано след 5 години

След като избегна сериозни финансови проблеми, Bentley уверено гледа към бъдещето и то също изглежда електрическо. Според шефа на компанията Ейдриън Холмарк електрификацията е от ключово значение за Bentley. До момента компанията има един хибрид в лицето на обявения миналата година Bentley Bentayga Hybrid, но със сигурност към него ще се присъединят и нови такива модели. Засега не знаем каква форма ще приемат те, но Bentley твърди, че няма да бърза.

Истината е, че компанията иска нейният първи електрически модел да отговаря на високите стандарти, очаквани от марката. Главният въпрос при дизайнерите е, че електрическото Bentley се нуждае от доста голяма батерия и съответно цялостен редизайн на купето. В резултат Bentley очаква първата е-кола на компанията да се появи най-рано през 2025 г.

Bentley е част от групата на Volkswagen, тоест не е изключено тя да използва вече наличната архитектура на немския гигант.

Каквото и да избере Bentley, най-вероятно тя ще изчака следващото поколение батерии, които дават по-голям пробег и повече гъвкавост при дизайна.  

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини