"Daimler" и "Volvo" може да разработват заедно двигатели

"Daimler" и "Volvo" са в преговори за ново сътрудничество, чрез което двете компании заедно да разработват двигатели с вътрешно горене, съобщава "Ройтерс". Новината се появи първо в германския вестник "Automobilwoche", който цитира анонимен източник от управлението на "Volvo".

Според него има преговори в ранна фаза, които са в тази посока. Говорител на "Volvo" казва, че е твърде рано да се говори за конкретни проекти, но компанията е отворена за партньорства.

Собственикът на "Volvo" е китайската компания "Geely". Тя има и 10% дял в "Daimler". Говорител на "Daimler" казва, че работата между нея и "Geely" върви добре, но не дава повече подробности.

Изданието припомня, че през октомври 2019 г. от "Volvo" обявиха, че ще слеят разработката и производството на двигатели с тези на "Geely". Обединените усилия ще се използват за всички брандове на компанията и за разработка на следващо поколение двигатели с вътрешно горене и хибридни системи.

Новият отдел трябва да заработи до края на март т.г. Именно след това може да започне и потенциалното сътрудничество с "Daimler".

"Geely" и "Daimler" вече имат и други общи проекти. Двете компании ще произвеждат заедно следващото поколение на "Smart" в Китай. Те работят и по услуга за споделени пътувания с луксозни автомобили в Китай.

Източник: avtora.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини