Драгомир Андонов с идеи за реконструкция на индустриалната зона и развитие на бизнеса в Хасково

    Кандидатът за кмет на община Хасково Драгомир Андонов и кандидати за общински съветници от Коалиция "Демократична България - Обединение" гостуваха днес в хасковска фирма, намираща се в Източна индустриална зона. Със собственика на дружеството Веселин Недев и съпругата му Велина, те обсъдиха възможностите за развитие на тази част от града, в която дейност развиват голяма част от местните фирми.

    Гостите и домакините бяха единодушни, че трябва да се направи реконструкция в Източна индустриална зона с цел да се осигури по-лесен достъп до базите на фирмите, както и да се гарантира безопасното придвижване на превозни средства и пешеходци. С настоящата регулация на движението, шофьорите са принудени да изминават излишно над километър, за да стигнат до работните си места или да пресекат влаковите релси пеш с риск за живота си.

    Създаването на добра инфраструктура и добри условия за бизнеса, предполагат и неговото развитие, смята Драгомир Андонов, който от 30 години ръководи собствена фирма. В дългосрочен план, той предлага да се премахне надлеза по булевард "Съединение", за да се улесни движението.

    Той и колегата му са на мнение, че именно работещият бизнес е една от предпоставките за задържане на младите хора в Хасково. Двамата бяха единодушни, че трудно се намират качествени работници. Андонов заяви, че при възможност да ръководи общината, ще заложи на качественото образование. "Децата трябва да бъдат по-образовани, защото бизнесът има нужда от кадри", заяви кандидатът за кмет, който е категоричен, че ще работи в посока за подобряване образованието на учениците и уточни, че в екипа му има необходимите специалисти.

    На бизнес разговора присъства Таня Иванова, която е кандидат за общински съвет от Коалиция "Демократична България - Обединение", участваща в местните избори с бюлетина №66. Тя е сред младите активисти в листата с преференция №106 и журналист по професия. Смята да работи за задържане на младите хора в Хасково.

    За задържане на младите хора в Хасково и за развитие на общината е необходимо да се направи колеж за IT специалисти, които са необходими за компаниите, смята Тодор Топалов, който развива собствен бизнес и е трети в листата на кандидатите за общински съветници.

    Бизнесмените споделиха, че много от младите хора се ориентират към по-големите градове, защото в Хасково няма достатъчно развлекателни събития и привлекателни места за посещение. В тази връзка кандидатът за общински съветник Милена Налбантова, която е и ръководител на спортен клуб "Рона" беше категорична, че Културният календар на община Хасково трябва да бъде променен коренно и от години работи в тази посока. "Реално бюджетът, който се отделя от община Хасково за концерти, прояви, бизнес форуми, конференции не е достатъчен", заяви Налбантова. Освен това предлага да се сформира Граждански борд към общината, чиито членове активно да дават идеи за развитие на общината.

    На срещата присъстваха Пламен Даракчиев - член на Националния съвет на "Да, България и водачът на листата на "Демократична България - Обединение" Антони Пашов.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Haskovo.NET
    Последни новини