ГЕРБ закри предизборната си кампания, кандидатът за кмет Николай Мелемов обяви: Приоритетите ми са три: Деца, благоустрояване и чистота!

    Днес ГЕРБ официално закри предизборната кампания за кметове и общински съветници. В голямата зала на РДТ „Николай Хайтов“ се събраха симпатизанти, приятели и членове на партия ГЕРБ в Смолян и населените места на Общината. С химна на Република България, на Европейския съюз и песента, известна като химн на Родопите, „Бела съм, бела, юначе“, започна събитието, с което се закрива предизборната надпревара. Кандидатът за трети мандат за кмет на Община Смолян Николай Мелемов се обърна към смолянчани и жители на общината от трибуната, на която след това бяха представени и кандидатите за кметове на села и общински съветници.

    3аставам пред Вас с открито лице и с открито сърце. Вече два мандата аз и екипът ми работим и променяме Смолян. Срутихме стени на недоверието. Поставихме основи на надеждата. Съградихме мечти. Отворихме вратите на успеха. Днес сме спокойни, защото натрупахме управленчески опит и знаем как да решаваме проблемите. Ако получим подкрепата ви, няма да загубим ценно време в проучвания на механизмите, а ще заработим още от първия ден. Ще търся подкрепа от всички хора, които искат развитието на региона ни да продължи с по-ускорени темпове. Предстои реализирането на проекти, чиито плодове тепърва ще се берат, както и амбициозни нови начинания.

    Аз няма да ви обещавам мечти! Неизпълнимите обещания съм ги оставил на опонентите си. Само човек, който знае, че няма да е във властта, обещава всичко, което хората искат да чуят.
    Но аз ви обещавам, че няма да ви предам! Няма да предам и стремежа на всички ни за по-красив и по-привлекателен Смолян! Защото градът ни е най-подходящ за отглеждане на деца със запазените човешки добродетели – градът с най-ниска престъпност, с най-рядко изоставяните деца и възрастни хора. Имаме потенциал за още повече - с дивната красота на Смолян и великолепните хора, защото сме наследили прекрасни дадености и ще завещаем на децата си тази планина чиста и красива.

    Поставил съм си три приоритета: децата, благоустрояването и чистотата.

    Смолян бе обявен за град на знанието и това не е случайно. Ще развиваме общината в тази насока. С проект за 9 милиона и 600 хиляди лева ще подменим печките на дърва и въглища в 3000 домакинства с климатици, газ или пелети, за да преодолеем замърсяването през зимата. Имаме подготвени 50 блока за саниране, с което ще продължим обновяване на жилищните зони. Планираме да променим организацията на движението с повече еднопосочни улици, да употребим нови пространства за паркинги, да изградим етажни паркинги, да въведем платени зони.

    Общината повече няма да възлага сметосъбирането на външен изпълнител, а сама ще изпълнява тази дейност от 2021 г. Вече се подготвяме за тази промяна.

    Не ми се иска да се връщам години назад, но грешките в историята не трябва да се забравят, за да не се повтарят. Преди 8 г. община Смолян беше във фактически фалит – с огромни задължения, неплащани дори от 2003 г. Към днешна дата тя е стабилна финансово, няма неразплатени задължения за повече от три месеца назад.

    Сега сме фокусирани в осигуряване и оптимално използване на средства от Европейския съюз, национални и международни донорски програми за обновяване на нашия град. Предвидили сме много градоустройствени инициативи за всеки квартал и село.

    Това са съвсем накратко намеренията ни за бъдещо управление.

    След като си бил във властта обаче едно от най-важните неща е да си съхранил всички ценности, които си притежавал и да не те притесняват никакви въпроси. За мен няма неудобни въпроси! Проблемите нямат политически цвят и изискват усилията на всички нас. За мен по-важно е да чувам градивната критика, отколкото безкритично одобрение за моите действия. Затова досега не загубих връзка с вас, не се самозабравих. Твърдя, че достъпът до мен като кмет е бил най-лек в сравнение с всички преди мен.

    Убеден съм, че заедно можем да се борим за каузата Смолян! На 27-ми октомври подкрепете ГЕРБ с №43 в бюлетините за кмет и общински съветници!

    Предайте на вашите приятели и близки – нека всички гласуват, без изключение. Нека не допуснем друг да определя нашето бъдеще! Само с масово участие ще преодолеем опитите за контролирано гласуване. Само с масово участие ще елиминираме купения вот! Само така ще сме сигурни, че имаме истински избран лидер на община Смолян!

    Предайте им да не продават гласа си, да не продават града ни! Който днес купува гласа им, утре ще продаде интересите им!

    Гласувайте без условие, с разум и сърце, с една цел - достойно бъдеще на Смолян!

    Купуването и продаването на гласове  е престъпление!

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Още новини

    Последни новини