Депутати си налитат на бой. Преглед на националния печат

„24 Часа": Депутат на алкохолна проба след наежване в парламента

Георги Георгиев даде проба за алкохол след голямо наежване в парламента вчера.
Независимият депутат и жълтият му колега Олимпи Кътев за малко да се сбият заради царската чест.
Двамата се разгорещили заради декларацията на Яне Янев срещу връщането на имотите на Симеон. Жълтият Андрей Баташов репликирал лидера на РЗС и независимият Георгиев нарекъл актьора депутат "педераст". Кътев защитил съпартиеца си и Георгиев му го върнал 3 часа по-късно, когато скочил да го бие.
"Напуснете залата! Напуснете залата!", кресна водещият заседанието Любен Корнезов.
"Кътев ме псува на майка, когато минах покрай него. Пита ме дали пак съм пиян, а аз от три месеца не съм пил. Само му хванах ръцете", разказа отстраненият Георгиев. За доказателство поискал да даде кръв. Резултатите от пробата ще бъдат готови днес.

„Сега": Доган: Ако исках, България щеше да има друга съдба

"През последните десетина години правим всичко възможно да генерираме позитивна енергия. Ако съм искал да сбъркам само веднъж - съзнателно да сбъркам, България щеше да има друга съдба", обяви лидерът на ДПС Ахмед Доган по време на предизборна среща в Хасково.
Според него с омраза политика не може и не трябва да се прави. "Омразата поражда омраза, подобието ражда подобие, мъстта ражда мъст", отбеляза Доган. Лидерът на ДПС посочи, че и на тези избори неговата партия ще бъде пример за позитивно и толерантно отношение. "Трябва да се генерира позитивно чувство сред българските граждани и всички етнически и религиозни групи - с отговорност към самата държава, с възпитаване на едно позитивно патриотично чувство", подчерта Доган. Той отбеляза, че за последните 20 години ДПС е обучила цяло поколение млади политици в държавата.

„24 Часа": Евгений Желев: Няма драма с инсулина

Драма с инсулина няма и няма да има, заяви днес министърът на здравеопазването Евгений Желев. След разговори с фирма "Ново Нордиск" Министерството на здравеопазването се е споразумяло инсулините на компанията да останат на пазара.
Министър Желев призова пациентите, които са на този тип инсулин, да не се притесняват, тъй като ще продължат да го получават безплатно и да се лекуват по досегашните схеми без да доплащат.
Важното е, че хората ще продължат да ползват този тип инсулин, както и досега, без това да утежни бюджета на касата, каза той. По думите му, има богат избор на инсулини, на различни фирми, които се покриват 100% от касата и са в количества, които и ще стигнат за "десетки години напред".
Министърът се срещна днес с делегация на правителството на Москва. Обсъдени са възможностите за сътрудничество между двете държави в сферата на здравеопазването. Договорено е да се сформира експертна група, която да предложи как да се използва рационално рехабилитационния комплекс в страната. От руска страна е заявена готовност за инвестиции в българските санаториуми, които да се ползват за лечение от граждани на двете държави.

„Стандарт": Сметката за ток пада с левче

С около 1 лв. по-малко ще плащаме на месец за ток от 1 юли. Това стана ясно от думите на председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране проф. Константин Шушулов. В различните региони на страната цената на еленергията за бита ще се понижи между 1% и 3%. Така простата сметка показва, че ако средната ни сметка за ток е 40 лв., от лятото ще плащаме между 40 стотинки и 1,20 лв. по-малко в зависимост от това къде живеем. Поевтиняването ще е най-малко за софиянци и жителите на Западна България, които се обслужват от ЧЕЗ. За тях Шушулов обеща цената да падне с 1%. До 3% ще бъде поевтиняването за битовите абонати на останалите две електроразпределителни дружества ЕVN и Е.ОН. До този вариант се е стигнало след дълги преговори с НЕК, Министерството на икономиката, Българския енергиен холдинг, НЕК, Електроенергийния системен оператор и производителите на ток. В тях регулаторът се е договорил за по-ниски цени за бита при положение, че Мини "Марица-изток" няма да повишават цената на въглищата, чрез които се произвежда 40% от тока в България, а производителите ще запазят цената от миналата година.

„Новинар: Намериха четвърта жертва на пернишкия Чикатило

Бащата на перничанина, сочен за сериен убиец, Станислав Ангелов-Сиси - Ангел Методиев, е задържан за 24 часа, съобщиха вчера от полицията в Перник. Той е съучастник в убийството на 30-годишния Цветелин Карпузов, който е четвъртата жертва на Сиси.
Разполагаме с достатъчно данни за участие на бащата, заяви шефът на Областната дирекция на полицията в Перник Димитър Шереметев. Тялото на Карпузов, който бил в неизвестност от 23 януари, е открито в понеделник следобед в гориста местност край пернишкото село Планиница.
Той е бил прострелян в тила и след това трупът му е заровен. Карпузов работел като сервитьор в столично заведение. Той дължал малка сума пари на Сиси, който е известен с лихварската си дейност в града, уточни Шереметев. Във фаталния ден Карпузов отишъл на работа и повече не се прибрал.

"Дума": Почти 60% двойки на предварителния изпит по литература

Двойки са изкарали 56,28% от младежите, явили се на предварителния кандидатстудентски изпит по литература в Софийския университет "Св. Климент Охридски", който се проведе на 10 май. Пълни шестици няма, а отличните оценки са едва 1,23 процента, или общо 27, съобщиха от Алма матер. Кандидат-висшистите избираха да пишат върху темата "Градът в поезията на Смирненски" или да сравнят цитати от Христо Ботев и Яворов. Общо 2198 души се явиха на изпита. Най-много от тях са изкарали оценки между 3 и 3,49. Между 3.50 и 3.99 са изкарали 8.74% от явилите се, 7.46% имат оценка добър в интервала 4.50-4.99. Кандидатите, получили много добър, са 97 - само 4.41%.
Кандидат-студентите могат да идентифицират писмените си работи в двудневен срок - на 27 и на 28 май 2009 г. в зала № 205 А на ректората, съобщават от университета.
От 2 до 5 юни пък ще се проведат кандидатстудентските изпити в Пловдивския университет. Досега документи са подали 4400 ученици, като най-голям брой - 2900 от тях, ще се явят на изпита по български език.

„Труд": „Литекс" спечели купата на България и място в Европа

„Литекс" (Ловеч) спечели купата на България, след като победи „Пирин" (Благоевград) с 3:0 във финала и си осигури място в новосформирания турнир на УЕФА - „Лига Европа".
Двубоят се игра на стадион „Георги Аспарухов" в София пред около 10 000 зрители, а главен съдия бе Стефан Спасов.
Попаденията за тима от Ловеч реализираха Уилфред Нифлор в 20-ата, Дока в 72-ата и Крум Бибишков в 86-ата. Това е 4-а купа във витрината на „Литекс".
Символичните гости от Ловеч бяха е по-активният отбор на терена през целия мач и още в 20-ата минута поведоха в резултата. След центриране отляво, Шандор свали топката към Нифлор и той откри резултата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини