Сираче брутално изнасилено от таксиметров шофьор

15-годишно момче, възпитаник на дома за деца лишени от родителски грижи "Ал. Коджакафалията" в Бургас, е било отвлечено и брутално изнасилено от таксиметров шофьор.

Гаврата с детето разкри директорът на дома Йордан Тодоров. Момченцето е прекарало в дома на извратения мъж цели 7 денонощия.

Маниакът го хранил и правил секс с него. Директорът на дома сподели още, че шофьорът е задържан и арестуван. За случая е уведомена и дирекция "Социално подпомагане" и отдел " Закрила на детето" Бургас.

Момчето е под полицейска закрила в момента и е настанено в социално отчетен професионален център в с. Бата общ. Поморие. Детето е с лека умствена изостаналост и още от самото си раждане е отглеждано в социални домове, коментира Вълчо Вълчев директор на дирекция "Социално подпомагане" Бургас. Той потвърди още, че детето действително е било обект на престъпление. Пред екип от педагози и психолози детето е потвърдило, че е прекарало в апартамента на непознат чичко.

В същия дом миналата седмица бе временно остранен възпитател с 30 годишен стаж.
"Срещу дома се тиражират какви ли не глупости. От вчера се разпространява слух, че преподавателят е пребил ученичката, но нещата не стоят така", сподели тогава директорът на дома Йордан Тодоров.

Според събраните данни възпитателят и 15-годишното момиче влезли в пререкание. Момичето сипело обиди и нецензурни думи срещу възпитателя. Когато той хванал ученичката си за ръката, за да я изведе от класната стая, тя се дръпнала рязко и ударила главата си в стената. Заради обилното кръвотечение от главата и наранена ръка, детето бе прието в шокова зала. Там зашили главата й, превързали болната ръка и го пуснали за домашно лечение.

Директорът на дома отказа да назове имената на възпитателя и на агресивната ученичка. Уведомени бяха Отдел "Закрила на детето", Дирекция "Социално подпомагане". "Сезирали сме полицията и Бургаска прокуратура до изясняване на случая", каза Вълчо Вълчев, директор на "Социално подпомагане".

Actualno.com припомня, че преди месец в дома за деца "Александър Г. Коджакафалията" възникна друг инцидент между възпитателка и криминално проявения 13-годишен Стефан Момчев. Момчето е преместено в друг дом за деца лишени от родителски грижи в село Ново село, област Видин. Стефан удари с юмрук възпитателката и отлепи ретината й. Жената все още е в отпуск по болест.

В същия дом бяха снимани и децата за филма "Баклава".














Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини