Родители: Върнете учениците от 5. до 12. клас в училище

Родители излязоха на протест пред президентството с искане учениците от 5. до 12. клас да се върнат в класните стаи. Организатор на протеста е Гражданското обединение „Да запазим училището като средище за децата“.

За няколко минути демонстрантите блокираха движението пред Министерството на образованието и науката, а после потеглиха към здравното ведомство, за да оставят рисунки на децата си и плакати с надписи "Децата нямат вина" и "Върнете децата на училище незабавно".

Същите послания оставиха преди това и пред МОН.

Родители коментират, че мерките в образователната сфера са се забавили, а децата им безпрепятствено могат да влязат в мол, но не и в учебните стаи. Според протестиращите тежестта от мерките срещу разпространение на COVID се понасят най-вече от учениците, които трета година трябва да учат онлайн и краят не се вижда. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ер
    Еремия
    4 -2
    18:53, 20 ное 2021
    След изборите Р. Радев ще ги върне ваксинирани барабар с родителите и даскалите.
    • Мд
      мдаа
      2 -2
      19:56, 20 ное 2021
      Като се правят на разсърдени по избори. Така ще е. Ще имате доста време да се сърдите и още доста причини. Но не на политиците .А на самите вас. Ай сърдете се още на воля
  • 2
    Ду
    Духът на времето
    3 0
    15:13, 21 ное 2021
    Хич не спи, България. Напротив, в преситената и лъскава Западна Европа ги подкараха под строй към иглите и се набодаха към 70%. Тук с цялата бясна пропаганда трябваше да идва някакъв болшевишки еврокомисар „по пазара“ да ни пришпорва с ваксинацията. Българинът има чувство за самосъхранение, знае две и двеста и няма да се даде лесно на нашите и родни бандити.

Още новини

Случаен виц

Последни новини