Polestar 1: Карбонов хибрид, който минава 150 километра на ток

Вчера Volvo и Geely разкриха първите подробности за първия представител на изцяло новата си марка Polestar, който ще бъде лансиран на пазара в средата на 2019 година.

Polestar 1 ще се възползва от пълния потенциал на Volvo и Geely по отношение на най-новите технологични решения, но в същото време в него ще видим и изцяло уникални решения, характерни единствено за специализираната с бъдещите си електрифицирани автомобили марка. Първият автомобил на Polestar ще бъде двуврато, четириместно купе с хибридно задвижване, което ще предложи на водача възможност да подчини максимална мощност от 600 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм. Тези параметри автоматично позиционират колата в сегмента на спортните, а в частност и на луксозните, автомобили.

Уникална черта на Polestar 1, заявки за закупуването на който вече се приемат, ще бъде тази, че той ще бъде в състояние да измине в чист електрически режим до 150 километра, което го поставя на върха при хибридните по този параметър.

Разработен на базата на модулната платформа SPA (Scalable Platform Architecture) на Volvo и с тяло от въглеродни нишки, Polestar 1 ще бъде първата кола в света, която бъде оборудвана с изцяло новото високотехнологично електронно адаптивно окачване CESi (Continuously Controlled Electronic Suspension) на компанията Öhlins.

От Volvo и Geely анонсираха също така и подробности относно бъдещото развитие и пазарно позициониране на марката Polestar. Всички автомобили на новата компания ще могат да бъдат конфигурирани и поръчвани през интернет, и ще се предлагат с две- и тригодишни абонаментни планове, без първоначална вноска. Колите ще могат да се ползват както от собственика, така и от всеки един човек, получил необходимия виртуален ключ.

Всички бъдещи модели на Polestar, без Polestar 1, ще бъдат с изцяло електрическо задвижване. Polestar 2 ще бъде пуснат в производство малко след Polestar 1, от компанията коментират, че той ще бъде много по-масово произвеждан от пилотния й проект, и го определят като конкурентен на дългоочакваната Tesla Model 3. На по-късен етап от развитието на новата марка, в нейното портфолио ще бъде добавен и Polestar 3, кото ще бъде изцяло електрически голям SUV модел.

Въпреки че всички автомобили на Polestar ще могат да бъдат закупени изцяло по интернет, от марката обещават, че ще изградят и търговска мрежа Polestar Spaces в глобален мащаб, която ще бъде отделена от тази на Volvo.

Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини