Изтеглят младите, непридружени мъже-мигранти от центровете в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова е постигнала договореност с председателя на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова за изтегляне на младите непридружени мъже-мигранти от бежанските центрове в София, стана ясно в неделя от интервю на Фандъкова за бТВ.

„В непрекъснат контакт съм с председателя на ДАБ Петя Първанова, на която съм много благодарна, постигнахме договореност за постепенното изтегляне на младите мъже от афганистански произход, на непридружените младежи от поведението, на които хората се оплакват, постепенното им изтегляне от тези центрове и да не се продължава с ново настаняване. В центъра в кв. „Овча купел” почти всички непридружени младежи са изтеглени”, съобщи кметът.

„В същото време настоявам и се увеличава непрекъснато полицейското присъствие на бул. „Мария Луиза”, целия район на „Лъвов мост”, има видеонаблюдение, което изградихме, има постоянни патрули и по мое настояване такива и от жандармерията”, обясни Фандъкова.

За мен е най-важно да чуем кои мерки биха направили хората по-спокойни, добави тя.

„Разговорите са много важни, гражданите подчертаха – осветление, видеонаблюдение и засилване на полицейското присъствие. Но има и още нещо, когато говорим за бежанците трябва да разделяме темата от една страна бежанци, които бягат от войната – това са семейства, деца и хората не само, че нямат нищо против, но им помагат, особено в кв. „Овча купел””, допълни Йорданка Фандъкова.

Източник: http://www.mediapool.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ил
    Илия
    4 0
    14:54, 16 окт 2016
    Сега ще ги преместят в Харманли.
  • 2
    Г-
    Г-жо Фандъкова,
    2 0
    18:45, 16 окт 2016
    решихте си проблема, но създадохте проблем другаде.
Последни новини