12-те най-велики вампира от филмовата индустрия

1. Робърт Патинсън като Едуард Кълен във филма „Twilight"

Дори седмици преди появата му по киносалоните, предстоящият трилър „Twilight" вече намери мястото си в подобни класации. Едуард Кълен е избран сред най-запомнящите се вампири не само заради своя зловещ чар, а и заради своя характер на „вегетарианец".

Жертва: Харесва меланхоличната млада девойка Бела





2. Кейт Бейкинсейл като Селен във филма „Подземен свят"

Никой не може да остане безпристрастен към черния латексов костюм и пищовите, които Селен размахва през целия филм. Но голямата изненада дойде, когато от „примерна" вампирка, бореща се срещу върколаци, тя всъщност се влюбва в един от тях...

Жертва: Върколаци





3. Салма Хайек като Сантанико Пандемониум от филма „От здрач до зори"(1996)

Филмът може да не е сред шедьоврите на Тарантино и Клуни, но кой не затаи дъх, когато Салма Хайек се появи в изрязани бикини и с огромна змия на врата си. Тя изпълни един от най-еротичните танци в историята на киното... преди да вечеря с няколко от зрителите.

Жертва: Грозни тираджии





4. Блакула изигран от Уилям Маршал в едноименния филм от 1972г.

Първият филм с вампир-афроамериканец! Историята разказва за принц Манувалде живял през 1780г. и ухапан от Граф Дракула. Година е 1965г. и чернокожият вампир бива съживен в Лос Анжелис. Натам всичко е ясно -кръв и готини мацки.

Жертва: Готините мацки





5. Дейвид изигран от Кийф Съдерланд във филма „The Lost Boys"

Да живее рока от 80-те. Дейвид е лидерът на непрекъснато движеща се банда от рокери мотористи, разбира се всичките вампири. Както гласи анонсът на филма - „Цял ден спане. Цяла нощ купон. Никога не порастваш. Никога не умираш. Готино е да си вампир!"

Жертва: Нервни младоци.





6. Джери Нелсон зад Каунт Вон Каунт в „Улица Сезам"

Може би вампирите никога не са били толкова такива „пухкави сладури" като Каунт Вон Каунт. Куклата успява да грабне сърцата на малки и големи и да придаде нов облик и характер на зловещите вампири.

Жертва:Числа!







7. Барнабас Колинс изигран от Джонатан Фид в сериала „Тъмни Сенки"(1967-1971)

Първият участник в класацията от сапунена опера. Въпреки това Барнабас Колинс изобщо не е „пухкав и сладък", а зъл вампир аристократ, който успява да внесе смут в богатото семейство Колинс, а град Мейн вече не е същият.

Жертва: До, който успее да се докопа.





8. Катрин Деньов в ролята на Мириам Блейлок от филма „Глад" (1983)

Мириам е сексапилна египетска вампирка, която се храни с кръвта на своите любовници (знам, че звучи като описание на всички жени днес). В замяна обаче тя дава на своите жертви безсмъртие. Един от нейните любовници е Джон (Дейвид Бауи).

Жертва: Дейвид Бауи





9. Том Круз като Лестат във филма „Интервю с вампир" (1994)

Не знаем какво казват сциентолозите относно безсмъртните кръвопийци, но определено Том Круз оформя образа на един от най-пленителните образи на вампири днес - Лестат. За да оцелее той изгражда своя представа за морал като не забравя да живее и страстно.

Жертва: Единствената му „жертва" през целия филм е Луис (Брад Пит).



10. Ейнджел изигран от Дейвид Бореаназ в сериала „Бъфи, убийцата на вампири" (1997-2003)

Вампир с душа. За повечето ученици и колежанчета, Ейнджел е просто демон. Висок, чернокос и красив, той е типичното лошо момче-гадже, докато не изпита момент на щастие, когато се превръща най-лошия ти кошмар.

Жертва: Времето на Бъфи или опаковки изкуствена кръв, когато е решил да е добро момче.





11. Граф Орлок представен от Макс Шрек във филма „Носферату"(1922)

Един от първите филми за вампири, превърнал се в легендарна емблема на хорър продукции във филмовата индустрия. Лентата е адаптация по романа на Брам Стокър - „Дракула", но Граф Орлок определено не е учтивия вампир, който Бела Лугоси ще ни представи десетилетие по-късно. Той е съсухрен, плешив, гледащ на кръв с остри като бръснач нокти - ходещ кошмар.

Жертва: Елън Хътър, или отново Мина.



12. Гари Олдман в ролята на Дракула от филма „Дракула" ( 1992)

Лентата е на Брам Стокър, а Гари Олдман като че ли създава идеалният образ на Дракула - по равно романтичен и зловещ. Може би един от малкото филми за вампири, които не биват определяни като „тотално безмозъчни". Перфектно изградени образи на героите, добра игра и интригуваща история. А и да не забравяме, че режисьор е самият Копола.

Жертва: Мина ( Уинона Райдър), но и всяко друго младо нещо върши работа Снимки: slide
Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини