Поредният филмов супергерой

Режисьорът Джо Джонстън ("Джурасик парк 3" и "Идалго") е подписал договор със киностудиото Марвел за поредната екранизация на комикс със супергерои. Става дума за филма "First Avenger : Captain America" (Капитан Америка : Първият
отмъстител). Продуцент на продукцията според Hollywood Reporter е Кевин Файге. Все още не са наети сценаристи, но от студиото обещават това да стане бързо.


Комиксът за Капитан Америка е създаден през 1941 година от Джак Кърби (известен илюстратор на книгите на Тери Пратчет) и Джон Саймън. Капитан Америка е героичният образ на Стив Роджърс, който е отхвърлен за военна служба, защото е твърде болнав. Роджърс се подлага на експеримент, който го превръща в супер-човек. Заедно със своя непробиваем щит той се превръща в емблематична за комиксите фигура.

Историите за Капитан Америка изчезват през 50-те години, но след това Марвел отново ги възражда. Отстъствието на героичният капитан е обяснено с изпадането му в летаргия по време на войната и опитите му да събере свой супертим.

Премиерата на филма "First Avenger : Captain America" е обявена за 6 май 2011 година и ще бъде история за Вторта световна война.Образът на Капитан Америка ще се появи и в друг филм "Отмъстителите" (The Avengers), който също е планиран за 2011 година, а главната роля там ще бъде поверна на железният човек - Робърт Дауни Джуниър.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини