Полицията арестува 10 000 в Бангладеш

Около 10 000 души бяха арестувани в Бангладеш през изминалата седмица.В страната е обявено извънредно положение като мярка за борба с престъпността, съобщи AFP.

Началникът на полицията Нур Мохамад признава, че за последните няколко часа са задържани над 1700 души.Според него, полицейската операция, която започна на 28 май и ще продължи около месец, има за цел да подобри безопасността в страната преди изборите. Те трябва да се състоят до края на годината и да върнат демократичното управление във Бангладеш.

Мохамад отхвърли обвиненията на основните политически партии, че арестуваните са предимно техни членове.Началникът на полицията подчерта, че са задържани лица "малко по-агресивни от обичайното". "Ние арестуваме само тези, към които са повдигнати обвинения. Много от тях са контрабандисти или притежават незаконно оръжие. Арестите нямат политическа мотивация", заяви Мохамад.

В същото време AFP припомня, че арестите са започнали, когато две от основните партии са отказали преговори с правителството относно изборите, докато не бъдат освободени техните лидери от затвора. Настоящето правителство на Бангладеш действа от 2007 година, когато бе обявено извънредно положение и се поддържа от армията. Проведените арести миналата година на политически лидери бяха обяснени като борба с корупцията в политическите кръгове.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини