Вълчев: Заблуждавахме целия свят, че в България се провеждат матури

Българският министър на образованието призна, че властите са заблуждавали ЕС и останалите страни в света, че в България са били провеждани матури.

Министър Даниел Вълчев заяви в интервю за Фокус, че това, за което българските власти наистина трябва да се срамуват през последните години е, че са заблуждавали не само Европейския съюз (ЕС), но и целия свят, за това, че в България са провеждани матури.

Даниел Вълчев заяви това по повод становището, че матурите не отговарят на световните критерии за провеждане на такива тестове и резултатите на българските зрелостници няма да са съпоставими с резултатите на техните връстници от останалия свят.

Както добре знаете, в дипломите на децата, които завършваха през последните години по силата на закона се вписваха оценки по тяхно желание на мястото на графата с матури, които нямаха нищо общо с действителността, призна Вълчев.

Той добави, че когато с тази диплома се отиде някъде в чужбина, хората там мислят, че ученикът наистина е положил тези матури и наистина е получил тази оценка. По-голяма лъжа от тази аз не бих могъл да си представя, заяви Даниел Вълчев.

Въвеждането на зрелостни изпити в българските училища предизвика остри спорове за удачността на решението.
Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини