Първия 500 гигабайта хард диск за лаптоп!

На 8-ми март 2008 от Samsung обявиха, че започват продажбата на първия 500 GB лаптопен хард диск. Моделът Spinpoint M6 е първия 500 GB 2.5" мобилен хард диск, направен, така че големината му да се бъде в границите на стандартната дебелина от 9.5 mm, като идеята на новия хард диск е да посрещне растящата нужда от пространство на преносимите компютри.

Новият 500 гигабайтов Spinpoint M6 се състои от три 167 GB плочи, събрани в 2.5" корпус и има дебелина само 9.5 mm – дебелина, която ще позволи на компаниите продаващи ноутбуци да интегрират без проблеми новия хард диск в който и да е стандартен ноутбук.


Известно е, че твърдия диск покрива всички изисквания за да работи с новата fast-boot технология на Microsoft, която (на теория) може да ускори зареждането до 600,000 пъти. Хард диска работи при скорост на въртене 5400 rpm и е екипиран с 8 MB кеш памет. Поддържа се също SATA при скорост на трансфера от 3.0 Gbps, а за записа върху повърхността на плочите се разчита на Flying-on-Demand технологията, която повишава сигурността на запис при променливи температури. От Samsung споменават, че за постигането на огромния капацитет от 500 GB в миниатюрния 2.5" с 9.5 mm дебелина корпус са използвали технология за перпендикулярно магнитно записване.

Цената на хард диска е 299 щатски долара.

Източник: istinsko.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини