Samsung потвърди, че няма да представят евтини смартфони с гъвкав дисплей

Навлизането на все повече компании в пазара на гъвкави смартфони, обаче изправя Samsung пред значителни предизвикателства

Гъвкавите смартфони са пазарна ниша, която се доминира от Samsung, които инвестират най-сериозно в технологията Атрактивният дизайн и функционалности на Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 ще задълбочат тези трендове. Навлизането на все повече компании в пазара на гъвкави смартфони, обаче изправя Samsung пред значителни предизвикателства.

В интернет се появи информация, че компанията подготвя премиерата на устройство с този дизайн, което е насочено към средния ценови клас. Този модел ще направи някои компромиси, спрямо новото поколение на Galaxy Z Series. По този начин Samsung ще успеят да редуцират осезаемо цената. Именно високата им пазарна стойност определяна като най-големият недостатък на гъвкавите смартфони.

За съжаление се оказва, че плановете на Samsung са напълно различни, информира GizmoChina. Компанията официално отхвърли възможността да представи достъпно устройство с подобни параметри. Aкцент в стратегията им ще останат премиум устройствата. Намаляването на цената е свързано с известни ограничения, които Samsung няма да предприемат.

Бъдещите им гъвкави смартфони ще продължат да предлагат най-доброто съчетание между дизайн, сгъваем механизъм и функционалности, както досега. Премиерата на по-изгодно устройство от серията може да навреди на продажбите на Galaxy A и Galaxy S моделите.

Поне засега няма да видим гъвкав смартфон с цена под $1000 на Samsung, но компанията запазва правото си да възприеме по-различна стратегия, ако се засили конкуренцията.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини