Ердоган обеща частен самолет на върховния имам

Турският президент Реджеп Ердоган ще поиска от правителството да осигури частен самолет на върховния мюсюлмански свещеник в страната. Държавният глава пренебрегна критиките, предизвикани от предишното му обещание към имама, което беше да му даде луксозна кола, предава БГНЕС.

По телевизия NTV Ердоган казал, че постът на шефа на Дирекцията по религиозни дела не е случайна позиция, а "офис на достойнството", представляващ всички мюсюлмани, включително 99% от населението, което изповядва тази религия в Турция.

"Мехмет Гьормез не само е религиозен водач на Турция. Де факто той е уважаван религиозен водач на този географски район от ислямския свят", казал президентът.

Ердоган е подчертал, че Гьормез е уважаван ислямски религиозен водач, който заслужава същите удобства като папата. И заяви, че папа Франциск има "частен самолет, частни коли и бронирани лимузини". "След като такова е положението във Ватикана, защо нашият религиозен водач да трябва да взима граждански полети?", попитал президентът на Турция. Макар Ердоган да твърди, че папата има частен самолет, е известно, че известният със скромността си глава на Римокатолическата църква използва чартърен самолет на Алиталия за пътуването си до Анкара.

Ватиканът отрече твърдението на Ердоган за папата и подчерта, че Франциск използва за пътуванията си наета от Алиталия машина. По думите на заместник-говорителя на Ватикана нито един папа не е имал частен самолет.

Източник: http://www.standartnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Мм
    ммдааа
    2 -1
    20:06, 29 май 2015
    да му купят ракета и да го пратят да търси папата в космоса! Комплексари!
    • Ба
      БАЙ УЙ
      2 -1
      07:39, 30 май 2015
      Папата е в рим.да иде да търси кожичката на муха-мед.
Последни новини