МВнР: Не пътувайте към Турция (обновена)

ГКПП Капитан Андреево, ГКПП Малко Търново и ГКПП Лесово от страна на Република Турция са затворени. Това обявиха от Министерството на външните работи (МВнР). Призоваваме българските граждани, които все още имат намерение да пътуват към Турция, да отменят своите планове, казаха от МВнР. Българското външно министерство и МВР остават във връзка със своите колеги и своевременно ще информират за ситуацията по границата ни. Българските гранични пунктове остават отворени. В съответствие с обявените от премиера Бойко Борисов мерки, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди да се усили присъствието на въоръжените сили в охраната на българо-турската граница. Това съобщиха от МО след спешно проведено съвещание под ръководството на министъра на отбраната във връзка със създалата се сложна вътрешнополитическа обстановка в съседна Република Турция. Участие в съвещанието са взели началникът на отбраната генерал Константин Попов, командирът на Сухопътни войски генерал-майор Андрей Боцев, директорът на Служба "Военна информация" бригаден генерал Светослав Даскалов, директорът на Служба "Военна полиция" бригаден генерал Борислав Сертов и други офицери от висшия команден състав

ВИЖТЕ КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА ПОТЪРСИТЕ ПОМОЩ, АКО СТЕ В ТУРЦИЯ! Междувременно стана ясно, че десетки хора са били убити при сблъсъците в турската столица при опита на военни да свалят правителството, съобщиха местни медии, позовавайки се на прокуратурата. 42-ма души, 17 от тях полицаи и цивилни, са били убити в Анкара, съобщи НТВ, цитирайки съобщение от кабинета на главния прокурор на Турция. Задържани са над 750 души, като петима генерали са официално уволнени. Турското правителство обяви и, че си е върнало контролът над Генералния щаб на армията.

ТУРСКАТА АРМИЯ: ПОЕХМЕ КОНТРОЛ Според Корман Исмаилов превратът не е успял, защото турските граждани не са пожелали да позволят на военните да наложат с оръжие как ще се развие утрешния им ден. Той беше категоричен пред Нова телевизия, че опитът за преврат в Турция няма да се отрази на българския политически живот.

Допълнение: Часове след съобщението на МВнР граничният пункт Капитан Андреево бе отворен за преминаване. Трафикът обаче е слаб.
 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    На живо от Република Турция
    0 -4
    13:31, 16 юли 2016
    По последна информация загиналите са 160 души, ран... Виж коментара
    • At
      AT&T
      0 -1
      00:17, 17 юли 2016
      Загиналите са около 300, а задържаните около 3000.
Последни новини