Пет неща, които дори милионерите трудно могат да си позволят

Да си милионер не означава, че можеш да си позволиш всякакъв лукс. Хората със състояние от няколко милиона може да успеят да си купят хубав мезонет или да си позволят частно училищно образование за децата си, но някои безспорни притежания, които се считат за статут на лукса - едва ли могат.

Благодарение на увеличените разходи за живот, 1 милион долара или дори няколко милиона, просто не са това, което бяха доскоро.

Трябва да имате милиони и милиони - или милиарди и милиарди, за да купите наистина всичко, което искате.
Дори 1 милиард долара не са това, което са били преди. 

За сравнение: Когато Forbes започва да прави класация на най-богатите американци през 1982 г., най-богатият човек в САЩ, Даниел Кийт Лудвиг има нетно състояние от 2 милиарда долара. Сега превъртете 37 години напред към класацията на Forbes за 2019 г. - нетно богтаство от 2 милиарда долара сега дори дори не ви дава място в списъка. 

Точно така: Най-богатият американец от 1982 г. дори не би попаднал в списъка на най-богатите американци днес. Вместо това всеки от 13-те души, които делят 400-то място, има нетно състояние от 2,1 милиарда долара.

Business Insider изброява пет неща, които само истински богатите - мултимилионери и милиардери - могат да си позволят и тези неща не са достъпни дори за обикновените милионери.

Вижте ги:

1. Суперяхта
Суперяхтите в крайна сметка струват много повече от многомилионната им цена на продажба.
Някои по-стари модели яхти с дължина около 80 фута може да се продават за шестцифрена сума, но най-вероятно една суперяхта ще струва поне няколко милиона.
Яхта от 84 фута, построена през 2002 г. и преоборудвана през 2015 г., например, може да струва 1,3 милиона долара, докато яхта 270 фута, построена през 2013 г., може да струва 132 милиона долара.

Но това е само началото. От заплатите на екипажа и разходите за докинга до разходите за гориво и поддръжка, собствениците могат да очакват да изразходват около 10% от покупната цена годишно за експлоатация и поддръжка на яхтата. Това е 1 милион долара годишно за суперяхта с цена от 10 милиона долара, въпреки че специфичните цени варират.

2. Частен самолет
Подобно на яхтите, частните самолети също струват много повече от тяхната (вече висока) покупна цена. 
Самолетът Gulfstream G650ER на Джеф Безос струва приблизително 65 милиона долара, а Марк Кюбан е похарчил 40 милиона долара за самолет Gulfstream V през 1999 г.
Но плащането на гориво, поддръжка и заплати на екипажа може да възлиза на повече от 1 милион долара годишно, казва Крис Баталиа, директор в Meridian Aviation на летището в Ню Джърси. 
Заплащането на пилотите е до 750 000 долара годишно, а таксите за хангар могат да се движат около 200 000 долара годишно.
"Да имаш самолет не е за милионери", казва Баталия. „Това е за момчета на стойност 50, 60, 100 милиона долара.“

3. Професионален спортен отбор
През 2014 г. Стив Балмър плати 2 милиарда долара за Лос Анджелис Клипърс, почти четири пъти по-висока цена от оценката на отбора по това време. 
Според Дарън Гитър от CNBC днес може да са необходими над 1 милиард долара, за да се купи отбор от NFL.

4. Домашен персонал на пълно работно време
Милионерите може да могат да наемат домашни помощници, но не и пълен състав на пълно работно време.
Дейвид Юдовин, основател и изпълнителен директор на Hire Society, фирма за набиране на персонал, която помага на хора и семейства с високо богатство да наемат персонал хвърля известна представа за най-често срещаните позиции, които богатите семейства искат да наемат и колко плащат годишно. Пълният работен ден ще включва началник, мениджърски екип, иконом, помощник, готвач, икономка, бавачка, учител, шофьор и домакин.

В зависимост от нивото на опит, заплащането на тези хора може да варира от 1,03 милиона до 2,4 милиона долара годишно - и това не включва здравните осигуровки и бонуси.

5. Бункер
Необходими са много пари, за да се подготвите добре за апокалипсиса.
Супербогатите магнати от Силициевата долина си купуват бункери за милиони долари и се подготвят за Деня на страшния съд. 
Само изграждането на тези бункери от висок клас може да струва близо 20 милиона долара, и те са оборудвани с луксозни удобства: басейни, киносалони, фитнес зали, стени за катерене, кучешки паркове, стаи за игри.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Очаквани известия, свързани с дома, децата, професионални изяви и други интересуващи ви събития ще направят деня ви забързан, но и ползотворен. Общуването с приятелите се отразява обновяващо на духа и настроението, чувствате се спокойни и заредени с добри идеи. Следващите дни ще са интересни и вълнуващи.
06 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си.
06 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обзети сте от небивал ентусиазъм. Захващате се с по няколко неща наведнъж. Действайте по-съсредоточено и определете приоритетите си. Финансовото ви състояние напоследък е блестящо, а ако не е съвсем скоро ще стане. Може би днес е денят за големият ви удар.
06 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Изостанали служебни задачи ще ви принудят да потърсите по-добри решения, за да наваксате пропуснатото. Работейки и върху квалификацията си, ще попълвате знанията си с последните новости от сферата на професионалните ви занимания. Това ще ви направи по-категорични по отношение на въпрос, интересуващ и други хора.
06 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Категорично ще отхвърлите всяка намеса в личния си живот. С действията си ще накарате другите да се вслушват в съветите ви и по-малко вие в техните. Имате силно въздействие върху обкръжението си, от вас зависи то да е положително и да ви уважават. Финансовото ви състояние ще се подобри чувствително, но бъдете по-пестеливи.
06 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Добре владеете емоциите си днес и не позволявате нещо подобно да провали изявите ви в определен момент. Имате много добри възможности, от които навреме ще се възползвате. Правите компромис при възникнал спор с близък човек и ще останете доволни от избора си. Не се колебаете излишно относно въпрос, касаещ личния ви живот.
06 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Рутината и инициативността ви ще ви подготвят за промените, които навлизат. Динамиката на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. Наред с тях ще осъществите намеренията си и с това ще направите живота си по-добър. В лицето на партньора си имате верен съюзник, не го пренебрегвайте.
06 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заемате се с очаквани промени. Момента е подходящ за нововъведения. Справяте се много добре със служебните си задължения и съвсем основателно можете да повдигнете въпроса за повишаване на заплатата ви. Старанието и усилията, които полагате, както в професионален, така и в личен план дават резултати.
06 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще чуете добри думи за себе си, а също и за вашите способности. Това ще ви окрили и ще увеличи доходите ви. Няма да ви липсват и публични изяви, което ще утвърди авторитета ви. Бъдете снизходителни към несъществените неща, подминавайте ги с чувство за хумор. Ще получите предложение, което трябва сами да проверите дали е близко до реалността.
06 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не очаквайте прекалено много от предстоящо събитие. Опитайте се да се съсредоточите и върху непосредствен ангажимент и да го завършите успешно. Действате твърде прибързано и припряно при опитите си да спечелите привлекателна за вас личност. Бъдете по-търпеливи и разумни в действията си и съвсем скоро ще успеете.
06 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Погледнете на случващото се, като на добра възможност да обогатите житейския си опит и в никакъв случай не зачерквайте връзки или перспективи. Ако обедините усилията си с подходящ човек, споделящ интересите и намеренията ви, ще постигнете целите си за по-кратък период от време. В семейството не всичко е както на вас ви се иска, но помислете за промени.
06 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Съзнателно ще търсите промяната, очаквайки чрез нея да разнообразите живота си. От друга стара тя ще оказва влияние и върху творческите ви виждания, което неминуемо ще се отрази на работата ви. С организаторски подход ще осъществите мероприятие, среща или изява, за които ще се говори. Работата ви в интелектуалната сфера също ще носи желаните резултати.
06 дек 2019
Последни новини