Пет неща, които дори милионерите трудно могат да си позволят

Да си милионер не означава, че можеш да си позволиш всякакъв лукс. Хората със състояние от няколко милиона може да успеят да си купят хубав мезонет или да си позволят частно училищно образование за децата си, но някои безспорни притежания, които се считат за статут на лукса - едва ли могат.

Благодарение на увеличените разходи за живот, 1 милион долара или дори няколко милиона, просто не са това, което бяха доскоро.

Трябва да имате милиони и милиони - или милиарди и милиарди, за да купите наистина всичко, което искате.
Дори 1 милиард долара не са това, което са били преди. 

За сравнение: Когато Forbes започва да прави класация на най-богатите американци през 1982 г., най-богатият човек в САЩ, Даниел Кийт Лудвиг има нетно състояние от 2 милиарда долара. Сега превъртете 37 години напред към класацията на Forbes за 2019 г. - нетно богтаство от 2 милиарда долара сега дори дори не ви дава място в списъка. 

Точно така: Най-богатият американец от 1982 г. дори не би попаднал в списъка на най-богатите американци днес. Вместо това всеки от 13-те души, които делят 400-то място, има нетно състояние от 2,1 милиарда долара.

Business Insider изброява пет неща, които само истински богатите - мултимилионери и милиардери - могат да си позволят и тези неща не са достъпни дори за обикновените милионери.

Вижте ги:

1. Суперяхта
Суперяхтите в крайна сметка струват много повече от многомилионната им цена на продажба.
Някои по-стари модели яхти с дължина около 80 фута може да се продават за шестцифрена сума, но най-вероятно една суперяхта ще струва поне няколко милиона.
Яхта от 84 фута, построена през 2002 г. и преоборудвана през 2015 г., например, може да струва 1,3 милиона долара, докато яхта 270 фута, построена през 2013 г., може да струва 132 милиона долара.

Но това е само началото. От заплатите на екипажа и разходите за докинга до разходите за гориво и поддръжка, собствениците могат да очакват да изразходват около 10% от покупната цена годишно за експлоатация и поддръжка на яхтата. Това е 1 милион долара годишно за суперяхта с цена от 10 милиона долара, въпреки че специфичните цени варират.

2. Частен самолет
Подобно на яхтите, частните самолети също струват много повече от тяхната (вече висока) покупна цена. 
Самолетът Gulfstream G650ER на Джеф Безос струва приблизително 65 милиона долара, а Марк Кюбан е похарчил 40 милиона долара за самолет Gulfstream V през 1999 г.
Но плащането на гориво, поддръжка и заплати на екипажа може да възлиза на повече от 1 милион долара годишно, казва Крис Баталиа, директор в Meridian Aviation на летището в Ню Джърси. 
Заплащането на пилотите е до 750 000 долара годишно, а таксите за хангар могат да се движат около 200 000 долара годишно.
"Да имаш самолет не е за милионери", казва Баталия. „Това е за момчета на стойност 50, 60, 100 милиона долара.“

3. Професионален спортен отбор
През 2014 г. Стив Балмър плати 2 милиарда долара за Лос Анджелис Клипърс, почти четири пъти по-висока цена от оценката на отбора по това време. 
Според Дарън Гитър от CNBC днес може да са необходими над 1 милиард долара, за да се купи отбор от NFL.

4. Домашен персонал на пълно работно време
Милионерите може да могат да наемат домашни помощници, но не и пълен състав на пълно работно време.
Дейвид Юдовин, основател и изпълнителен директор на Hire Society, фирма за набиране на персонал, която помага на хора и семейства с високо богатство да наемат персонал хвърля известна представа за най-често срещаните позиции, които богатите семейства искат да наемат и колко плащат годишно. Пълният работен ден ще включва началник, мениджърски екип, иконом, помощник, готвач, икономка, бавачка, учител, шофьор и домакин.

В зависимост от нивото на опит, заплащането на тези хора може да варира от 1,03 милиона до 2,4 милиона долара годишно - и това не включва здравните осигуровки и бонуси.

5. Бункер
Необходими са много пари, за да се подготвите добре за апокалипсиса.
Супербогатите магнати от Силициевата долина си купуват бункери за милиони долари и се подготвят за Деня на страшния съд. 
Само изграждането на тези бункери от висок клас може да струва близо 20 милиона долара, и те са оборудвани с луксозни удобства: басейни, киносалони, фитнес зали, стени за катерене, кучешки паркове, стаи за игри.

Източник: economic.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
13 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
13 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
13 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
13 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
13 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
13 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
13 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
13 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
13 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
13 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
13 юли 2020
Последни новини