Обявиха победителите в българските финали на Microsoft Imagine Cup 2015

Единадесет отбора взеха участие в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015. Надпреварата, която се състоя в София протече в три категории – „Иновации”, „Игри” и „Социалноотговорни каузи”.

Победители в категория „Социалноотговорни каузи” станаха младежите от отбор „Iris Tech“. Те спечелиха журито с идеята си за управление на екранните настройки, времето за почивка и дори честотата на примигване, за да се намали натоварването на очите, когато гледате екрана на компютъра. „Включихме се в Imagine Cup, защото обичаме предизвикателствата и искаме да покажем на всички, че сме най-добрите. Благодарение на състезанието получихме много ценни съвети, които ще ни помогнат да развием продукта си в бъдеще и да го направим наистина страхотен”, похвали се Даниел Георгиев от екипа на “Iris Tech”

Статуетката в категория „Игри“ грабнаха „Rocketbots” с играта си, която позволява на участниците да създават свои собствени виртуални (а по-късно и действителни) роботи, да ги научат как да се държат в различни ситуации и след това да се изправят срещу други играчи. „Вярвам, че мобилните устройства могат да се използват както за развлечение, така и като средство, чрез което можем да въвлечем хората в невероятния свят на програмирането и да им помогнем да направят първите стъпки към неговото опознаване. Страстта ми към технологиите ме накара да създам своя проект и се радвам, че имам възможността да споделя направеното с повече хора чрез участието си в Imagine Cup“, сподели Гаврил Тонев от „Rocketbots“.

„Uictoribus“, които станаха победители в категория „Иновации“ признаха, че за тях ImagineCup е нещо повече от обикновено състезание, защото ги е накарало да мислят не само за теоретичната или техническата част на идеята, но и как да стигнат от нулата до работещ продукт.” „Uictoribus“ спечелиха журито с предложението си за виртуално присъствие, което помага на хората да се представят по-добре на интервюта за работа. Проследявайки движенията, изражението на лицето и интонацията на потребителите, анализирайки техния речник, екипът им помага да подобрят социалните си умения. „Uictoribus“ дори предвиждат, че в бъдеще тяхната система ще поеме първия етап от интервюто за работа, давайки възможност на работодателите да изберат най-подходящите за позицията кандидати.

„В този момент много ми се иска да бях на ваше място. Радвам се, че България е част от това глобално състезание и съм горд, че за пореден път ще участваме с изключително стойностни проекти,“ заяви пред участниците Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Победителите от „Uictoribus“, “Rocketbots” и „Iris Tech“ продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от целия свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо на международните финали в Сиатъл, САЩ, през юли 2015 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
21 фев 2020
Последни новини