Обявиха победителите в българските финали на Microsoft Imagine Cup 2015

Единадесет отбора взеха участие в българския финал на най-голямото технологично състезание в света Microsoft Imagine Cup 2015. Надпреварата, която се състоя в София протече в три категории – „Иновации”, „Игри” и „Социалноотговорни каузи”.

Победители в категория „Социалноотговорни каузи” станаха младежите от отбор „Iris Tech“. Те спечелиха журито с идеята си за управление на екранните настройки, времето за почивка и дори честотата на примигване, за да се намали натоварването на очите, когато гледате екрана на компютъра. „Включихме се в Imagine Cup, защото обичаме предизвикателствата и искаме да покажем на всички, че сме най-добрите. Благодарение на състезанието получихме много ценни съвети, които ще ни помогнат да развием продукта си в бъдеще и да го направим наистина страхотен”, похвали се Даниел Георгиев от екипа на “Iris Tech”

Статуетката в категория „Игри“ грабнаха „Rocketbots” с играта си, която позволява на участниците да създават свои собствени виртуални (а по-късно и действителни) роботи, да ги научат как да се държат в различни ситуации и след това да се изправят срещу други играчи. „Вярвам, че мобилните устройства могат да се използват както за развлечение, така и като средство, чрез което можем да въвлечем хората в невероятния свят на програмирането и да им помогнем да направят първите стъпки към неговото опознаване. Страстта ми към технологиите ме накара да създам своя проект и се радвам, че имам възможността да споделя направеното с повече хора чрез участието си в Imagine Cup“, сподели Гаврил Тонев от „Rocketbots“.

„Uictoribus“, които станаха победители в категория „Иновации“ признаха, че за тях ImagineCup е нещо повече от обикновено състезание, защото ги е накарало да мислят не само за теоретичната или техническата част на идеята, но и как да стигнат от нулата до работещ продукт.” „Uictoribus“ спечелиха журито с предложението си за виртуално присъствие, което помага на хората да се представят по-добре на интервюта за работа. Проследявайки движенията, изражението на лицето и интонацията на потребителите, анализирайки техния речник, екипът им помага да подобрят социалните си умения. „Uictoribus“ дори предвиждат, че в бъдеще тяхната система ще поеме първия етап от интервюто за работа, давайки възможност на работодателите да изберат най-подходящите за позицията кандидати.

„В този момент много ми се иска да бях на ваше място. Радвам се, че България е част от това глобално състезание и съм горд, че за пореден път ще участваме с изключително стойностни проекти,“ заяви пред участниците Петър Иванов, изпълнителен директор на Майкрософт България.

Победителите от „Uictoribus“, “Rocketbots” и „Iris Tech“ продължават в следващия етап, където ще се състезават онлайн с отбори от целия свят. Международно жури ще реши кои идеи от онлайн кръга заслужават да бъдат представени на живо на международните финали в Сиатъл, САЩ, през юли 2015 г.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини