Червените в Кърджали се жалват от ГЕРБ в декларация

     ДЕКЛАРАЦИЯ

С наближаването на предсрочните парламентарни избори нашите политически опоненти от ГЕРБ започнаха да прибягват до средства, недопустими за партия, която претендира да е демократична. Вчера ,около 14.45 часа, съпругът на водачката на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева направи опит да прегази с личния си автомобил група момичета от предизборния щаб на БСП, докато лепяха агитационни материали на улица „Сан Стефано“. Предизборният щаб на БСП сезира органите на реда и подаде жалба срещу извършителя на това грозно деяние, което поставя под въпрос демократичността на изборния процес. Малко след този инцидент двама провокатори от ГЕРБ се опитаха да пречат на наши активисти, които раздаваха агитационни материали и балони пред блок 3 в квартал „Възрожденци“. Там бяха събрани много хора, сред които майки с децата си. Провокаторите от ГЕРБ изтръгнаха балоните от ръцете на малчуганите, след което демонстративно ги хвърлиха в лицето на наш активист. След възникналия сблъсък „мирен гражданин“ - активист на ГЕРБ, се е обадил в полицията, в следствие на което за 24 часа са задържани две от момчетата ни – двама братя, единият от които няма никакво отношение към инцидента. Единственото, което е правил, е да снима с мобилния си телефон целия случай. Недоумяваме защо полицията в Кърджали си позволи да арестува хора единствено на базата на подаден сигнал, без да извърши проверка на случая и без да разпита нито един от присъстващите на инцидента.

Предизборният щаб на коалиция „БСП –лява България“ изразява своя остър протест срещу опитите да се използва брутална сила от страна на ГЕРБ в заключителните часове на предизборната кампания. В една демократична страна, каквато е България, сърцата на избирателите се печелят с ясни политически послания и с изпълнени ангажименти към тях, а не с насилие и провокации.

Предизборен щаб на коалиция „БСП – лява България“

03.10. 2014 г., Кърджали

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ww
    www
    1 -1
    09:44, 3 окт 2014
    Малоумни комунистически отрепки! По-голяма глупост не можахте ли да измислите? Храненици на партия - терорист, деца на хора, които сменяха насилствено имената и заточваха без присъда, днес се жалват... от какво? Разбирам да му бяха разбили главата на младежкия агресор, да имаше някой прегазен.... Нищо такова няма! Празни приказки на манипулатори!

Още новини

Последни новини