Майки от „Възрожденци“ към републиканците:Подкрепете ни,искаме детски площадки!

Републиканците

 Майки от кв.“Възрожденци“ в Кърджали поискаха застъпничеството на политическа партия „Република БГ“ за създаването на детски площадки и поставянето на лежащи полицаи на натоварени улици. Млади жени от блок1 до блок 13 са събрали подписка с петиция до общинските власти.Те призоваха за съдействие лидерът на републиканците Георги Василев, който бе на предизборна среща в Кърджали.

Това е пример за гражданско общество.Нашата местна структура ще направи постъпките пред общинските власти. В случай,че не бъдем чути ще се обърнем към медиите.За съжаление партиите на статуквото , които са в управлението не чуват гласа на гражданите,посочи Георги Василев. Той бе категоричен,че няма да остави случаят без последствия.

Лидерът на „Република БГ“ е швейцарски гражданин с тридесетгодишна успешна кариера в сферата на финансите. Завършил е престижни университети по политически науки ,но никога не се е занимавал с политика. Бях провокиран да се върна в България от тежката криза на държавността. Страната ни е като след военни действия.Между България и Швейцария има огромни разлики.В подредената европейска държава има устойчиви институции солидарно общество,тук заварвам разградена държава и политическа апатия,категоричен бе Георги Василев.Страната ни е в плев на политико-икономическа мафия. Реших,че е мой дълг към родители и родина да се върна. Направих контакти с политически представители ,но видях,че те гледат само своя интерес. Затова реших,че имаме нужда от нов политически инструмент-политическа партия, която да промени статуквото и възстанови държавността. Нито здравеопазване, нито образование могат да се развиват без силна държавност,категоричен бе Василев. Той похвали листата в Кърджали,като посочи, че младите хора в нея са бъдещето със своята енергия за промяна.

25 години стигат. Номерът в интегралната бюлетина на нашата партия е 25. Това е добра символика,каза в приветствието си политическия секретар на партията Здравко Попов. Той посочи,че има опит в етажите на властта. Бил е дипломат и съветник на президента Желю Желев. Според него разпадането на държавността е основната беда за България.Държавност значи законност. Не случайно все още продължава мониторингът на ЕС над правосъдната ни система и вътрешния ред. Непрекъснато в докладите се говори за корупция,престъпност и криминални прояви, каза Попов.

Водачът на листата на „Република БГ“ в Девети кърджалийски многомандатен район Димо Каменов посочи две причини за да се обвърже с партийния проект:Първата е, че възраждането на държавността означава нещата да се случат и втората-бъдещето на двете му деца. Време е да повярваме във себе си и да променим България,категоричен бе Каменов.

Валентин Манев, който е шеф на предизборния щаб и последен в листата на „Република БГ“ каза, че е участвал в два дестни политически проекта, от които е претърпял разочарование. Повече съм давал на политиката,отколкото съм взел.Сега искам да помагам, да бъда тила на тези млади хора, завърши Манев.

Георги Кулов  

Георги Василев
Майките
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини