Валентин Манев:Статуквото не може да бъде победено със закани,крясъци и заклеймяване

Валентин Манев

Валентин Манев,кандидат за народен представител от листата на ПП”Република БГ”пред Кърджали бг вести

-Г-н Манев,Вашата партия обяви,че идва да разчупи статуквото в Кърджалийско.Кои са основните Ви опоненти?

- Основните ни опоненти са партиите на статуквото, т.е. всички, които са управлявали. Партиите, които имат принос към унищожаването на държавността и институциите, които генерират корупция.

-ДПС доминира в политическия живот на областта.Мислите ли,че някога е възможно обединение на партии,които да нарушат тази хегемония?

-Не е необходимо обединение като механичен сбор, такива опити са правени и резултатът е никакъв. Необходимо е политически субект да предложи идеите, програма различна от тази на ДПС, която да е сериозна алтернатива и около нея да се гради предизборна кампания със широко участие на гражданите и гражданските организации. С назначени политици и изкуствени коалиции няма шанс.

-Вашата политическа формация отчетливо критикува ГЕРБ.Какви са аргументите Ви?

-Нашата формация критикува всички от досегашното статукво и ГЕРБ не прави изключение. ГЕРБ управляваха почти 4 години и ефекта бе катастрофален в много области и сфери на обществото. Повече от година бяха в ролята на опозиция в българския парламент. През това време показаха, че не могат да бъдат алтернатива на скалъпената коалиция. ГЕРБ е партия от лидерски тип и въпреки, че е член на ЕНП са държи по скоро като болшевишка партия.

-БСП заеха категорична анти-ДПС  позиция.Смятате ли,че са искрени?

- Да, БСП в Кърджалийско са опитва да бъде анти ДПС настроена, но някак си не успява. Това твърдя от наблюденията ни относно работата на местния парламент. След толкова години на коалиционно управление няма как да убеди избирателите си в това си отношение. Може би местните лидери са искренни, но коалициите се спазаряват в София, а партии като БСП и ГЕРБ не ги интересува какво искат местните.

-Вие сте били кмет на Кирково.Успяхте да направите пробив в хегемонията на ДПС.Каква е рецептата?

-Да, аз бях кмет през далечните 1999г. – 2003г. Успяхме да пробием, но времената бяха много по различни. Успехът дойде по няколко линии: първо - ДПС взе грешни решения относно издигнатите кандидатури; второ – аз познавам добре структурите на ДПС и начина им на функциониране и се възползвах успешно от това. Трето – предложих месеци преди истинските избори политика, различна от тази на ДПС, обиколих всяко населено място по три пъти. Читалищата там не бяха отваряни от 90-те години. Не беше стъпвал политик, никой не беше събирал хората. ДПС не може да бъде победено със закани, крясъци, заклеймяване за разбиване и прочие. Политиците от София не го разбраха вече 25 години. Познавам много такива, които разбиваха и накрая те се разбити.

-Интересът към вашата политическа формация е сериозен,очакванията също.Вие какво очаквате от избирателите?

- Очакванията ни като най-младата и сериозна партия с коренно различни идеи и виждания за политиката са да прекрачим 4 процентовата бариера. Това ще е добър успех за поставяне на едно ново начало. ПП „Република БГ” е дългосрочен проект, който ще преследва последователно своите цели и отстоява идеите си.     

Въпросите зададе:Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 -4
    09:03, 30 сеп 2014
    Този манев е толкова монотонеен,безличен,лабилен и... Виж коментара
Последни новини