Кандидат-депутат от ДПС уважи традиционния празник на Жълтуша

Кандидатът за народен представител от листата на ДПС за 9-ти МИР в Кърджали Елисавета Кехайова и кметът на община Ардино Ресми Мурад уважиха празника на Жълтуша. По традиция в край на септември стотици хора от околните села Падина, Бял извор, Еньовче, Седларци се събират на площада в населеното място, за да се поздравят заедно.

Кандидат - депутатът от ДПС поздрави жителите и гостите на Жълтуша с празника, като им пожела здраве, дълголетие и да продължават да пазят и съхраняват тези хубави традиции. „Именно съборите дават възможност на хората и техните семейства да се срещат отново заедно в родния си край”, заяви Елисавета Кехайова.

Центърът на едно от най-големите села в община Ардино се изпълни с хора. Навсякъде имаше сергии с разнообразни стоки. Най-много бяха димящите скари с кебапчета, кюфтета и пилета, въртяха се и чевермета.

Организаторите подготвиха богата музикална програма. За доброто настроение на жълтушенци и гостите се погрижи местната мъжка битова  и фолклорна група с ръководител и солист Стефан Терзиев. В центъра на селото се извиха кръшни хора.

Гости на празника бяха още председателят на предизборния щаб на ДПС в Ардино Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.

Гюнер Шукри

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Su
    sulaco_1411238478
    0 0
    21:40, 20 сеп 2014
    сигурно не знаят, че въпросната жълтуша е клала турци когато са настъпвали в родопите.
Последни новини