Георги Кючуков:Медийната политика на БСП е слаба

Георги Кючуков

На 14 юли се проведе четвъртото заседание на общинската Конференция на БСП - Кърджали. На нея беше направен цялостен анализ на евроизборите през 20014 година и бяха посочени мерките, които трябва да се вземат за по-добър резултат на предстоящият вот, на 5 октомври. Според социалистите, Партията не е претърпяла загуба на евроизборите, просто не е успяла да изпълни набелязаните си цели. Като причините за това са слабата медийна политика, допуснатите слабости при кадровата политика и най- вече партнирането с ДПС. На Конференцията бяха обсъдени номинациите за Председател на Националния Съвет на БСП и след проведена дискусия делегатите подкрепиха номинациите на 7 човека. За основните моменти в предстоящите парламентарни избори и решенията взети снощи разговаряме с Председателят на Общинската структура на Левицата Георги Кючуков.

 

Споделете колко и кои са номинираните социалисти за Председател на БСП?

 

След проведената дискусия бяха номинирани 7 човека, доказали се през годините със своите качества. Това са Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Стефан Данаилов и Янаки Стоилов. Изборът ни доказа, че наистина БСП е демократична партия. Най-ценното, обаче, при определянето на тези 7 номинации беше направеното допитване сред всички партийни членове на организацията, с което за пореден път доказваме тезата, че Столетницата не е еднолична партия или партия, която отива на конгрес да избере своят един единствен кандидат.

Милко Багдасаров е един от предложените за Председател на Столетницата, събрал голям брой номинации. Изненадващ ли е този факт?

Тук, не може да се говори за изненада. Просто беше уважено мнението на хората. Това е човек с авторитет и харизма в града, човек с лидерски умения и много положителни качества.Човек, доказал себе си като политик през годините. За това, пожелавам и на местните структури на ГЕРБ и ДПС един ден да имат свои номинации за техните председателските места, но честно не виждам как това ще се случи при несменяемите им лидери. / усмихва се Кючуков/ .

 

Споделихте, че Левицата не е претърпяла загуба на Евроизборите. Какво всъщност се получи?

 

Тези избори преминаха под знака на вече наложените в обществото популистки и конфронтиращи послания, манипулации, които подсилиха политическата апатия сред избирателите. Не успяхме да убедим обществото за видимите реформи, които направи в рамките на една година настоящето правителство. Но, основни причини бих посочил слабата медийна политика, допуснатите слабости при кадровата политика и най- вече партнирането с ДПС.

А готова ли е БСП за предсрочните парламентарни избори?

Да, мисля, че ние имаме самочуствието на най – национално отговорната партия, особено след последните събитя, свързани с банковата криза. Трябва ли да припомня, че БСП беше партията, която се противопостави на идеята за т. нар. „Банкова ваканция”, крещящо лансирана от ГЕРБ и подкрепена от ДПС, и с която се целеше фалит на държавата, за да бъдат постигнати тясно партийните интереси на тези две партии. Считам, че БСП има мисия от тук нататък и тя е в името на България.

 

Ще изиграе ли лоша шега на предстоящия вот избраната дата 5 октомври, която се пада точно на Курбан Байрям?

На всички стана ясно, че тази дата беше избрана от представителите на ДПС и ГЕРБ съвсем умишлено. Не мисля, че е добре религиозните празници да бъдат изпозлвани за партийни сметки. Считам, че разумните хора осъзнават това и се надявам на 5 октомври разумът да победи емоцията и задкулисието. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини