Благотворителни вечери в Момчилград за Рамазана

Християни и мюсюлмани спазиха вековната традиция да се събират на обща трапеза на празници. В продължение на месец стотици момчилградчани, независимо от религиозните им убеждения, посещават ифтар вечерите по случай свещения мюсюлмански празник Рамазан Байрам. Благотворителните вечери се организират от община Момчилград съвместно с доброволци, бизнесмени и фирми. Състоят се на открито пред читалище „Нов живот“ в центъра на града.

За поредна година с подкрепата на бизнесмени и благотворители от Момчилград, от различни краища на България и чужбина, заедно споделяме обща трапеза на ифтар вечери. Да делим храната един с другиго, е да изразяваме благодарността, че сме заедно и единни, споделя кметът Акиф Акиф.

От общинското ръководство изразяват своите благодарности  от името на момчилградчани на всички доброволци, бизнесмени и фирми за организирането на благотворителните вечери.

Пожеланията на всекиго са вековното съжителство на добросъседство и разбирателство между  християни и мюсюлмани да се затвърди още повече.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини