17 семейства не си дават имотите за газопровод, кметът води делегация в МРРБ за обезщетения

Кмет и съветници постигнаха съгласие

17 семейства от община Кърджали са категорично против отчуждаването на техни имоти за изграждането на газопровод от Гърция за България, който ще премине през Източните Родопи . Има и такива,които оспорват оценките на нивите им при отчуждаването. Общо 36 собственици ще бъдат овъзмездени затова, че ще загубят имотите си.

Политическите сили в Кърджали постигнаха консенсус на днешната сесия собствениците да бъдат компенсирани максимално. Предвижда се представителна група от община Кърджали да отиде на среща с министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Групата се води от кмета Хасан Азис. В нея са включени зам.-кметовете Мухаррем Мухаррем и Юсеин Ахмед,главният архитект Петя Назърова, тримата председатели на групите съветници Расим Муса, Илия Илиев и Милан Миланов.

Срещата ни с министъра ще има съгласувателен характер.Целта е да се уточнят възможностите за овъзмездяване на хората. Газопроводът е с голяма сервитутна зона, в която не може да се строи и това засяга много интереси,каза за Кърджали бг вести Милан Миланов.

Тръбата идва от Гърция,минава през Маказа, върви паралелно на трасето на пътя,обикаля по бъдещото трасе на околовръстния път и покрай Бели пласт влиза в Хасковско.Най засегнати от отчуждаването са жителите на Глухар.

Обектът е от национално значение. Той диверсефицира доставките на газ за страната ни. Ще позволи и газификация на индустрията и битовите абонати в Кърджали.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини