Новите песни на Майкъл Джаксън. Чуйте как Кралят композира (видео)

На 13 май e премиерата на XSCAPE, албумът с нови песни от Краля на поп музиката – Майкъл Джексън.

Проектът съдържа 8 нови песни, които светът ще чуе за първи път. За най-големите фенове на Краля, XSCAPE ще бъде издаден и в делукс версия, която включва оригиналните тракове на песните, които Майкъл Джексън записва през годините. 

Демото тук е записано само с гласа на Краля. Знае се, че Майкъл Джаксън не е свирел на никакъв инструмент, затова пък гласът му изпълнява всички партии, когато той композира. Чуйте само това:

Изпълнителен продуцент на XSCAPE е шефът на Epic Records L.A. Reid. Той получава неограничен достъп до архивите, собственост на „Estate of Michael Jackson“. L.A. Reid прослушва материали, които Майкъл Джексън записва и събира в продължение на 40 години. 

След задълбочено проучване, Антонио "Ел Ей" Рейд прави списък със записи и събира екип от продуценти, които започват работа върху модернизацията на продукцията: преработват звученето на песните, но същевременно запазват цялостта и артистичната същност на Майкъл Джексън в песните. Това е процес, който Рейд нарича „осъвременяване“. Музикалният екип се ръководи от Тимбаленд, тъй като Ел Ей Рейд вярва, че той притежава творческата сила, дълбочина и мащаб за обработването на записите. Продуцентите, които се присъединяват към Тимбаленд са някои от най-успешните хитмейкъри - Родни Джъркинс, Старгейт, Джеръм Хармън, Джон Макклейн.

Съвременната музика щеше да звучи напълно различно, ако не беше изключителният талант на Майкъл Джексън, с който той дари света – отбелязва Рейд. – „Майкъл остави записи, които сега ние имаме привилегията да преработим според музикалната ни визия. Продуцентите в този екип са хора, с които Майкъл Джексън или е работил или е имал голямото желание да работи. Изключително сме горди да представим на света XSCAPE“.

XSCAPE е напълно нов проект, написан от Майкъл Джексън и Джъркинс, и продуциран от Джексън и Джъркинс. Албумът носи и още една добавена стойност – една от песните в него е „осъвременена“ от оригиналния продуцент, направил записа на Майкъл в студиото.

Джон Бранка и Джон Маклейн, представители на „Estate of Michael Jackson“, казват: „Майкъл винаги е бил новатор, той непрекъснато работеше с нови продуценти в търсене на ново звучене. Този албум улавя по много начини неговия дух“.

XSCAPE се издава от лейбъла Epic/Sony Music, а албумът ще бъде подкрепен глобално от всички компании в семейството на Sony в различните сфери: Sony Corporation, Sony Mobile Communications и Sony Network Entertainment.

Албумът се издава от Epic Records с подкрепата на „Estate of Michael Jackson“. У нас албумът ще излезе в деня на световната премиера от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.

Предварителните поръчки за стандартното и делукс издание на XSCAPE стартираха вече - дигитална версия на албума в iTunes.com/MichaelJackson и на CD у нас в www.musicmall.bg. Премиерата на албума на музикалния пазар е на 13.05.

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини