Уникални записи и снимки на Майкъл Джаксън, за първи път в BAD 25

 „BAD 25” излиза и на 2CD, САМОСТОЯТЕЛНО DVD и на винилова плоча от Вирджиния Рекърдс/Sony Music. Част от приложените снимки Sony Music Еntertainment публикува за първи път в чест на юбилейното издание BAD 25.

От днес всички фенове на Краля на поп музиката могат да намерят юбилейното издание  “BAD 25”, с което се отбелязват 25 години от излизането на емблематичния албум на Майкъл Джексън – „Bad” и най-легендарното турне в музикалната история - The BAD World Tour. BAD 25 излиза в различни формати: специален делукс бокс-сет от 3CD & 1DVD ; на двоен компактдиск (2 CD) ; самостоятелно DVD с концерта ‘Bad’ на стадион Уембли от 1988г. и на винилова плоча.

Специалното издание ще включва: три CD-та, две колекционерски книжки, както и за първи път DVD от историческия и напълно разпродаден концерт на Уембли от 16.07.1988г., част от турнето. Шоуто на Краля на поп музиката от тази паметна вечер е гледано на живо от 72 000 души, сред които покойната принцеса Диана и принц Чарлз. Концертното DVD ще излезе на музикалния пазар и като самостоятелно издание.

Първият CD е ремастерирана версия на BAD и включва песните "Smooth Criminal",  "Man In The Mirror", “Bad”, “Another Part of Me”, “The Way You Make Me Feel” и "Dirty Diana". Песните са подредени в оригиналния ред на изданието от 1987 година включително и бонус парчето “Leave Me Alone”.

Вторият CD, съдържащ 13 песни, предоставя на феновете уникалната възможност да се доближат максимално близо до творчеството на Майкъл. Шест от песните са неиздавани до момента демо записи, направени в домашното студио на Майкъл Джексън в Калифорния. Освен премиерата на демо записите, вторият CD включва и 3-те бонус песни от преиздадения през 2001-ва година албум BAD, неиздаваната до момента френска версия на класиката “I Just Can’t Stop Loving You”, динамична версия на “Speed Demon” в ремикс на Nero, както и нов ремикс на култовото парче “Bad” в наелектризиращ общ проект между Pitbull и DJ Afrojack.

Записите от втория CD разкриват музикалните търсения на Майкъл по време на създаването на албума BAD. Някои от демата са в доста суров вид като целта е феновете да усетят различните му настроения по време на звукозаписния процес в студиото. Компактдискът включва демо версия на „Al Capone”, която впоследствие целият свят познава катоSmooth Criminal”, демото на Dont Be MessinAround в значително по-завършен вид, както и песента Song Groove”, позната още като Abortion Papers с изключително сантиментална стойност за Майкъл. Той работи върху нея дълго време в желанието си да бъде максимално прецизен в търсене на точната емоция.

Като „най-сладката част” от юбилейното делукс издание на BAD25 можем да определим концертното DVD и концертното аудио CD от спектакъла на Майкъл Джексън от 16-ти юли 1988г. на стадион Уембли, Лондон. Истинска наслада за почитателите на Майкъл Джексън, тъй като DVD-то не е компилация от различни изпълнения, а пълният концерт във вида, който Майкъл е представил пред 72 000-та публика на стадиона. Това паметно шоу се нарежда сред 7-те напълно разпродадени събития в цялата история на Уембли. Видеозаписът е открит в личния архив от VHS касети на Майкъл Джексън и е оригинален запис на видео изображенията, излъчвани на широките екрани на стадиона по време на целия концерт. Видеокасетата наскоро бе открита сред вещите на Краля на поп музиката и е единственото копие от концерта. Благодарение на новите технологии, качеството на картината и звука са обработени и подобрени в 5.1 съраунд саунд, за да могат феновете да се насладят максималко на това истинско музикално съкровище.

В допълнение към DVD концерта от 16.07. са включени изпълненията на: The Way You Make Me Feelот шоуто, което Майкъл изнася предишния ден (15.07) на стадион Уембли и I Just Cant Stop Loving You и Bad от концерта на стадион Йокохама, също част от турнето The BAD World Tour (септември 1987г.)

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини