Глобиха димитровградска дискотека за предлагане на храна

Баровете трябва да са регистрирани по закона за храните

Димитровградска дискотека е била глобена с 2000 лв за предлагане на храна, без да има разрешение за това. Барът не е бил регистриран според закона за храните и на практика му е забранено предлагането както на питиета, така и на мезета. В графата попадат ядки, шоколади и прочие забавления за стомаха, предлагани в нощните заведения, а питиетата включват всичко алкохолно, безалкохолно и енергийно.

Месарски магазини в Хасково са били спипани да продават продукти без документ за произход. На едното място се предлагали пилешки продукти, на друго шкембе, а на трето-шунка. Любопитното е, че и на трите места продавачите излезли с едни и същи обяснения - месото било за лична консумация. Въпреки това те са били глобени с 50 до 150 лв по Закона за ветеринарно-медицинската дейност, понеже разфасовките били наравно с другата стока, предназначена за продан.

Заради липса на етикет върху пакет боб, собственик на хранителен магазин е отнесъл санкция между 500 и 1000 лв, въпреки че пакетът не струвал и 3 лв. Хасковската Агенция по безопасност на храните е наложила 5 акта и е издала 6 предписания в 158 проверки, извършени през миналата седмица.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини