Министър Папазов: Обърнатият влак е терористичен акт

"Това е чист терористичен акт, за мен, това е опит за убийство на двамата машинисти", това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията пред журналисти на мястото, където снощи товарен влак се преобърна между гарите Яна и Мусачево.

Според министър Папазов, в момента се налага да се извършва спасителна акция. Трасето около линията трябва да се валира. Локомотивът е около 120 тона и минимум два крана ще участват в операцията по вдигане на дерайлиралите машини. След това следва разчистване и отново реновиране. Операцията въобще не е проста, каза Данаил Папазов – министър на транспорта.

По думите му, кражбите от железопътната инфраструктура са ежедневие.

„Непрекъснато се крадат разни материали от линиите, което води до много щети. Министерство на транспорта, разбира се, че ще помогне, тъй като НКЖИ е наше предприятие, което е в състава на Министерство на транспорта, и ние всячески ще съдействаме. За мен е абсолютно чисто и ясно. Това е ежедневие. Представете си, ако това беше пътнически влак, и вътре имаше около 150 - 200 човека, какво щеше да се случи. Ами, ако бяха пълни вагоните, и беше последвал взрив - това е газ.", д

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини