Канят кандидат-доброволци на конференция в Димитровград

Зала "Гросето" ще бъде домакин на конференция за доброволчеството този четвъртък - 14 ноември

Конференция на тема "Предизвикателството -доброволец" организира този четвъртък - 14 ноември димитровградската фондация "Подари усмивка".

В зала "Гросето" среща ще си дадат представители на различни социални организации от Димитровград - Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, Центъра за настаняване от семеен тип, Защитеното жилище, Центъра за обществена подкрепа, МБАЛ "Св.Екатерина", СУПЦ и др.

Идеята е да срещнем кандидат -доброволци с места, където те могат да развиват тази дейност, обясни председателят на "Подари усмивка" Наталия Делчева.

На форума ще стане дума и за това що е то доброволец, как е регламентирана законово тази дейност у нас и на какви условия трябва да отговарят желаещите да я вършат.

С доброволчество "Подари усмивка" се занимава от година и половина, когато стартира проект за работа в тази насока в Детското отделение към МБАЛ "Св.Екатерина".

За каузата бяха набрани 17 млади хора. Голяма част от тях вече са поели друг път, затова търсим желаещи да бъдат доброволци, добави Наталия Делчева. Възрастови ограничения няма, освен заявление и евентуални препоръки от предишна подобна дейност. Според Делчева, най-важното условие е желание. По думите й, в България все още не се знае много за този вид дейност и това, че тя е благотворителна и за нея не се заплаща нищо.

Всеки, който проявява интересен може да посети конференцията на 14 ноември от 14 часа в зала "Гросето".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Да набере желаещи да станат доброволци е една от целите на конференцията, организирана този четвъртък
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини