Алековци с екологичен урок за природата

Четвъртокласници от ОУАл.Константинов

Четвъртокласниците от ОУ“Алеко Константинов проведоха урок-беседа на тема „Природата и устойчиво развитие“. За по-пълна и адекватна информация по темата бяха поканени главният еколог на Общината Пламен Митков и Анелия Петкова-Каранлъкова, експерт по екология. Проявата уважи и гл. експерт в "Хуманитарния отдел" Венета Нойкова.

Информация, плакати, брошури и стикери за природата в нашия регион се бяха постарали да намерят децата, като останаха доволни от разговора със специалистите.

Проявата бе свързана с издаването на най-старото българско научнопопулярно списание. Брой 1 на „Природа“ излиза през 1893 г. като илюстрован журнал за наука, стопанство, лов и риболовство.

През 2012 г., след 10-годишно прекъсване, издаването на „Природа“ като общоакадемично списание на БАН е възобновено. Издава го Академичното издателство „Проф. Марин Дринов“.

Организатори на честването на годишнината в национален мащаб са Българската академия на науките, Министерството на образованието и науката и Академичното издателство „Проф. Марин Дринов“.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини