Миков събира депутатите в сряда. Вестниците в неделя

„24 Часа": Борисов: Правителството пада, ако Сидеров не влезе с "Атака" и ГЕРБ не гласува

Ако Волен Сидеров не влезе с „Атака" и ГЕРБ не гласува, няма как да мине актуализацията на бюджета и ще падне правителството. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за Нова телевизия.
"Атака" е това, което крепи БСП и ДПС на власт. Това са хора, които нямат моралното право да управляват. Президентът е избран от целия народ и има право да налага вето. Първата политическа сила в България не е съгласна с този бюджета и им предлага веднага да влязат в парламента", каза Борисов.

„Стандарт": Миков събира депутатите в сряда

В сряда най-вероятно депутатите ще разгледат президентското вето върху актуализацията на бюджета. Засега информацията не е потвърдена официално, но депутати вече са получили депеша да се прибират спешно от морето и чужбина. Председателят на Народното събрание Михаил Миков пък заяви, че ще коментира в понеделник или вторник кога ще свика парламента извънредно.
В петък групата на ГЕРБ поиска със 77 подписа от Михаил Миков да свика незабавно заседание на Народното събрание. По правилник след такова искане на депутатите шефът на парламента има седмица време, за да го насрочи. Юристи обаче коментираха, че преди искането на ГЕРБ Миков вече бе насрочил извънредно заседание за 30 август. Въпреки това той изпрати писма на лидерите на парламентарно представените партии с въпрос кога най-скоро може да бъде свикано извънредно заседание.

„Труд": Турция искала наша джамия за реставрация

Нов скандал, свързан с мюсюлмански имоти у нас, е напът да се завихри часове след неофициалната визита на турския вицепремиер Бекир Боздаг в България. Той бе в България по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам.
Повод стана информация в секцията на английски език на Анадолската агенция, цитирана от български сайтове. Според публикацията Боздаг е заявил желание за придобиване на джамията "Имарет" в Пловдив чрез Турската агенция за сътрудничество и координация (ТIКА).
Вицепремиерът пропътувал близо 2000 км в България

„24 Часа": #ДАНСwithme 58: Революция, лустрация, трибунал

20:40 часа Протестното шествие достигна Народното събрание. Протестиращите скандират „оставка" и освиркват правителството.
Шествието беше посрещнато от друга група протестиращи пред Народното събрание. Сградата е заградена с полицейска лента и няколко метални заграждения.
До паметника на цар Освободител има разположена подписка за оставката на кабинета „Орешарски".
Край паметника са разположени плакати с искане на оставка. Някои от посланията гласят „Оставаме до оставка", Промяна", „Не се връщайте", „Орешарски, заедно с Чуков си взимайте чуковете", „Незабавна оставка". Някои протестиращи се разотиват.

„Труд": Оставиха Борислав Балджийски в ареста, може да получи до 20 г. затвор

Софийският градски съд остави в ареста футболиста на „Славия" Борислав Балджийски заради убийството на Петър Алексов пред столично казино.
Спортистът остава в ареста, защото съдът счита, че според тежестта на престъплението, което е извършил, има опасност за укрие.
Съдът счита още, че част от показанията на свидетелите са основателни. Преди произнасянето на мярката за неотклонение, адвокатът на обвиняемия - Свилен Димитров, заяви пред журналисти, че според него не е налице престъплението, за което е обвинен Борислав Балджийски, а има данни за по-ниско квалифицирано престъпление.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини