Lacoste похвали митничарите от Свиленград за спрените ментета

Мениджърът на интелектуалната собственост на “Lacoste” Марк Ангел връчи благодарствено писмо на началника на митница Свиленград Тодор Караиванов за високопрофесионалната работа на митническите инспектори при прилагането на граничните мерки за защита на интелектуалната собственост и в частност правата на Lacoste.

В писмото се изразява убеденост, че успешната работа на инспекторите от митница Свиленград, и по-специално на отдела за борба с фалшификациите, повишава професионалния имидж на Агенция “Митници” сред общността от чуждестранни правопритежатели на марки в България. “Това е доказателство за успешната интеграция на България в семейството на страните –членки на Европейския съюз“, се казва още в благодарственото писмо. То беше връчено по време на семинара, в който служителите от Митница Свиленград се учиха

как да различават ментетата от оригиналите . Организатор на форума, който се проведе в Хасково, е Международна асоциация за защита на интелектуалната собственост РЕАКТ и Turcu, Tadjer & Turcu. Тя представлява правопритежателите на много от световноизвестните търговски марки. Участие в двудневния семинар взеха и представители на прокуратурата, съда, и структурите на МВР.

Една от главните цели по време на обучението е участниците в семинарада получат необходимите познания, чрез които лесно и точно да разпознават и различават оригинални продукти. Семинарът обхвана 20 световноизвестни марки, сред които Puma, Lacoste, Dior, NIKE, Adidas, Procter & Gamble, Levi ’s, Chanel, BMW, L’Oreal, Tommy Hilfiger и Bjorn Borg.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини