Потвърдиха решетките за медсестрата с пушката, Буцата и Слюдата

Полицаи водят медицинската сестра в съдебната зала в Хасково

Пловдивският апелативен съд отхвърли молбата на медицинската сестра в хасковската хирургия Галя Асенова за промяна на мярката й за неотклонение от „задържане под стража“ в по-лека. Заедно с нея зад решетките остават и Веселин Бъчваров – Буцата и треньорът по бокс Людмил Димитров, известен като Слюдата. Мярката за неотклонение им бе определена от Окръжния съд в Хасково на 7 юни, но решението бе обжалвано в Пловдив.

Тримата бяха арестувани, след като на ГКПП Малко Търново бе заловен Людмил Димитров, в чиято кола ченгетата намериха 26.5 кг. хероин за над 2 млн. лв.

При ареста на медицинската сестра Галя Асенова в личното й шкафче в хирургичното отделение бе намерена пушка. Тя била с дуло на автомат „Калашников“. 33-годишната жена обяснила, че пушката била на неин познат, който й я дал за съхранение.

Двама от групата за трафик на наркотици все още се издирват. Това са съпругът на Галя – Станимир Асенов, сочен от разследващите за организатор на канала, и Николай Крумов, също в неизвестност. Според прокуратурата Станимир е в чужбина.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини