Peugeot изненадващо представи новия 308

Новият модел е опит за извеждане на компанията от сериозното финансово състояние, в което е изпаднала.

Далеч преди официалния си дебют пред публика, който ще се състои на започващото на 10 септември изложение във Франкфурт, Peugeot реши да разбули новото поколение на 308. Макар да ни дават някои конкретни цифри, от Peugeot са избрали да не разкриват всичко около модела. Така например не е ясно с какви двигатели ще се задвижва автомобилът, но вероятно голяма част ще са ни познати от 208. Надеждите на компанията са, че 308 ще успее да повтори успеха на по-малкия 208, който за много кратко време успя да натрупа 300 000 поръчки. Дали и 308 ще успее, предстои да видим след януари 2014 г., когато ще започнат и продажбите му.

 

Определено външният дизайн на Peugeot 308 изглежда обещаващо и далеч по-спортно от настоящия модел. За това допринася и скосената предница, което дизайнерите са постигнали благодарение на по-ниско разположения двигател. Фаровете и отворите за светлините за мъгла, както дневните светлини и мигачите, са с единтичен дизайн. LED предните и задните светлини се предлагат стандартно в повечето нива на оборудване, което е приятна изненада. Дизайнът на задницата обаче изглежда доста скучен. Ясно откроима е връзката с дизайнерската философия на марката, но сякаш оформлението на задната секция е правена от различен човек и няма голяма връзка с доста по-изразителната предница.

Автомобилът е базиран на модуларната ЕМР2 платформа, позволила на специалистите да свалят цели 140 кг от масата на автомобила спрямо настоящия модел. Новият 308 е дълъг 4250 мм, което е с 25 мм по-малко от сегашната 308-ца. Висок е 1,46 м, което също е под височината на настоящия модел.

 

Голямата изненада е в интериора, който не прилича на нито един друг хечбек от сегмент С. Това обаче не е задължително хубаво нещо, тъй като предстои да разберем дали клиентите ще харесат минималистичния подход, който е предприет. Французите наричат тази концепция i-cockpit. Минималистичната централна конзола е приятила само слота на CD-плеъра и общо пет бутона. Всичко останало се ругилира чрез стандартния 9,7-инчов сензорен дисплей, разположен под нивото на основните прибори на арматурното табло. Любопитна е позицията на старт бутона, разположен зад скоростния лост и близо до бутона на електронната паркинг спирачка.

 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини