Кесаревото кесарю: Свещеник дари пари на БЧК

Отец Антоний връчва дарението си на председателят на областното БЧК д-р Венко Балабанов

В духът на библейското Кесаревото Кесарю, Божието Богу, бившият архиерейски наместник на Хасково отец Антоний даде пари на тези, които имат нужда от тях. Свещеникът дари плик с банкноти на хасковската червенокръстка организация по повод 150-годишният юбилей на БЧК. Дарението е лично от отеца, не от църквата. Отецът не каза сумата, само че е от сърце. 

За сравнение, преди няколко месеца едни негови съграждани ограбиха БЧК барабар с касата им. В нея имаше пари за кампанията по раздаване на храни на бедни и социално слаби. Въпрос на християнство. 

На скромна церемония в централата на БЧК, ръководството награди отличниците си и най-активните деятели сред младите червенокръстци. Почетното звание „Отличник“ получиха доброволецът от Хасково Тодорка Пейкова, директорът на най-тесният партньор на БЧК измежду училищата, хасковската ПМГ, Тодорка Милева и педагогическият съветник Мария Кунчева от СОУ „Паисий Хилендарски“. Младите „отличници“ на БЧК са Василия Атанасова от ПМГ, Димитър Димитров и Румен Каварджиев от Гимназията по Механо и електротехника-Хасково. 

8-ми май се счита за рождена дата на движението на червения кръст в световен мащаб. За вече век и половина, смисъла и целите на червенокръстците остават неизменни-осигуряване на пълноценна и навременна хуманитарна помощ за уязвими общности и помагане на нуждаещите се.

Г.Христов

Тодорка Милева и ПМГ бяха отличени като най-активни партньори на БЧК
Червенокръстците днес празнуват 150-годишния си юбилей
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини