23-годишна застава пред съда за катастрофа с труп

23-годишната Силвия Борисова от Кърджали застава утре пред Окръжния съд в Хасково по обвинение в убийство по непредпазливост. Младото момиче катастрофира с „Рено“ на излизане от с. Конуш към Кърджали, а при инцидента загина на място 18-годишната й приятелка Денис Калайджъ. Двете момичета се връщали от дискотека в Хасково, а водачката Силвия не е имала шофьорска книжка. Според експертизата при удара колата е летяла със 102 километра в час.

Катастрофата стана на 4 май миналата година около 3 часа през нощта. На излизане от Конуш Силвия изгубила контрол над управлението и колата се забила в пътен знак, завъртяла се на платното и се спряла в перилата на моста. Денис, която пътувала на предната седалка, излетяла от купето и била притисната между смачканите ламарини на „Рено“-то и парапета. Момичето издъхнало на място.

Силвия пък изпаднала в шок. Почти в несвяст, боса, тя стигнала по шосето чак до Хасково, до бензиностанцията на Шел. Там потърсила такси за Кърджали. Междувременно обаче полицаите били извикани на местопроизшествието в Конуш и открили загиналото момиче.

След катастрофата Силвия получила психически увреждания, лежала дори в психиатрия. Повдигнато й е обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост, а според последните промени в Наказателния кодекс, предизвикани от Черния Великден в Симеоновград, в този случай не може да се сключи споразумение с прокуратурата. Силвия е застрашена от наказание между 2 и 4 години затвор.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини