Катастрофирахме в „Монтана” в зала „Дружба” – 57:74

Женският баскетболен тим на Хасково загуби със 17 точки разлика четвъртфинала за купата на България срещу „Монтана” в зала „Дружба” тази вечер, мачът завърши с резултат 57:74. След блестящата победа срещу лидера в класирането „Нефтохимик” преди дни момичетата на треньорката Елена Станкова се огънаха, а надежда за обръщане на резултата в реванша в понеделник като гости на „Монтана” е много малка.

Мачът започна устремно за „Хасково 2012”, който поведе в резултата. До средата на първата част домакините дори водеха с 14:8. Скоро след началото обаче опитните баскетболистки на „Монтана” се окопитиха, успяха да изравнят и дори поведоха в края на първата част - 19:21.

През втората те успяха да задържат крехката си преднина в резултата от 5-6 точки почти през цялото време и завършиха 34:40.

Надежда за обръщане на мача се появи през третата част, когато устремна контраатака на Зорница Найденова завърши с попадение, а публиката започна да вика: „Искаме победа!”. Веднага последва втора контраатака на „Хасково”, която също завърши с попадение и отборът видимо се ентусиазира. Устремът им обаче бе пресечен от тактическо едноминутно прекъсване на играта по искане на треньора на гостите. След това баскетболистките на „Монтана” отново овладяха инициативата, така третата част завърши отново в тяхна полза – 45:52.

През последната четвърт кошът на гостите почти хвана паяжина, домакините отбелязаха едва 12 точки. За сметка на това „Монтана” увеличи актива си с цели 22 точки и срещата завърши 57:74.

В герой на мача за домакините се превърна Зорница Найденова, която записа 16 точки. Следват я Амра Мехмедич с 12 точки и Анита Тейлане - 10. За гостите най-голяма резултатност показа Милена Томова – 20 точки.

Публиката през цялото време подкрепяше своите любимки, а след края на мача изпрати момичетата с ръкопляскания въпреки загубата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини