Нацистко убийство влиза днес в съда в Хасково

Станимир в съда на предишното заседание през януари тази година

Днес в Окръжния съд започва делото срещу 22-годишния Станимир Колев от Димитровград, обвинен в убийството на 66-годишния Георги Минков. Престъплението бе извършено край помпената станция до село Крум през февруари миналата година. Станимир бе задържан дни след това и след обясненията му разследващите заключиха, че става дума за нацистко убийство. Извършителят не е познавал жертвата си, а сутринта излязъл от дома си с идеята „да убие някой циганин”. Татуираните по тялото му свастики пък насочиха разследването именно в такава посока.

Процесът започна с фалстарт през януари тази година. На първото заседание Станимир изненадващо се отрече от самопризнанията си, дадени на досъдебното производство и се отказа от адвоката си Веско Георгиев. В залата стана ясно, че има споразумение за съкратен съдебен процес. Станимир обаче категорично отказа да признае вината си и поиска друг адвокат.

Според Веско Георгиев съкратеното производство и признаването на вината е единственият начин Станимир да избегне доживотна присъда. Адвокатът се опита да вразуми клиента си, но той бе непреклонен. Накрая юристът вдигна ръце.

Изявлението на Станимир принуди съдебният състав да отложи делото за 15 февруари. Председателят на състава Стратимир Димитров обаче се застрахова, като поиска от адвокатската колегия да определи служебен защитник в случай, че подсъдимият не успее да си намери адвокат по свой вкус и джоб.

Така е почти сигурно, че днес процесът ще тръгне.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини