Дянков поиска оставката на Станишев при неуспешен референдум

Ако референдумът е неуспешен, още в понеделник Сергей Станишев трябва да си подаде оставката като председател на БСП, каза при посещението си във Варна финансовият министър Симеон Дянков, предаде Стандарт нюз.

Според него общонародното допитване би било неуспешно, ако до урните не излязат необходимите 4.2 милиона българи. Дянков посочи, че в такава ситуация Станишев е редно да се извини на сънародниците си, тъй като с парите, похарчени за референдума, биха могли да се построят 20 чисто нови детски градини.

Министърът на финансите припомни, че държавата е заложила пари за изграждане на детски градини в няколко от големите градове в страната през тази година. Той уточни, че средства за същата цел ще бъдат заделени и в бюджетите за 2014 и 2015 година. Целта е с приключването на този мащабен проект в големите градове вече да няма недостиг на места в детските градини, посочи Дянков.

Финансовият министър коментира още, че подобряването на прогнозата на Европейската банка за ръст БВП за тази година се основава най-вече на по-добрите данни за вътрешното потребление за ноември и декември 2012 г. Фактор за европейската финансова институция е и това, че през тази година правителството повишава с около 40 процента парите за инфраструктурни обекти.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини