Булсатком и bTV в преговори и догодина. Вестниците в събота

„24 Часа": Мирослав Найденов показа как се ловува безопасно

Пет нови екипа, които ще извършват изненадващи проверки, влизат в борба с бракониерите. Това стана ясно вчера, когато земеделският министър Мирослав Найденов и експерти демонстрираха правилата за безопасен лов в държавно ловно стопанство "Витиня".
Правилата имат особено значение и трябва да се спазват, съобщиха от земеделското министерство.

„Труд": Над 220 пътници блокирани на летище Пловдив заради гъстата мъгла

В Пловдив вчера мъглата бе изключително гъста. Над 220 пътници са блокирани на летище Пловдив, съобщи Нова телевизия. Заради мъглата от сутринта всички полети са отменени, на аерогарата не кацат и не излитат самолети, защото видимостта е под 50 метра.
Блокираните пътници трябва да излетят за Лондон и Москва.
Един от самолетите закъснява вече 25 часа и все още няма яснота кога ще пристигне от Москва.

„Новинар": Отпушват трафика към столицата

Трафикът на входа на София ще бъде облекчен с две ленти на движение на 1 януари. Трафикът към София ще бъде облекчен в първия ден на 2013 година. Към входа на столицата от Перник ще бъдат осигурени две ленти за движение.
Заради очакваните задръствания се въвежда временна организация на движението на път Е-79 при Владая, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура".
Промяната ще важи от 10.30 ч. до 16.30 ч. Целта е да се подобри пропускателната способност на трасето в края на почивните дни.

"Стандарт": Булсатком и bTV в преговори и догодина

След 48 часа преговори Булсатком и bTV решиха да продължат разговорите след 1 януари. Ако двете страни не се споразумеят да работят отново заедно, частната медия ще спре сигнала на седемте си програми към сателитния доставчик. Това означава, че 1/4 от нашенците ще останат без bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Action, bTV Lady и RING.BG. Двете страни имат желание да работят заедно, но след два дни преговори още не могат да си стиснат ръцете при какви условия ще стане това. Междувременно в последния работен ден на 2012 година ръководството на bTV Media Group сезира за казуса еврокомисар Нели Крус.

„24 Часа": Билетите за влаковете на 1 и 2 януари почти свършиха

Предварителните продажби на билети и резервации за влаковете на 1 януари следобед и 2 януари сутринта показват, че свободните места вече са изчерпани.
Към настоящия момент все още има свободни места за сутрешните влакове на 1 януари и следобедните влакове на 2 януари, съобщават от "Холдинг БДЖ" ЕАД.
Дружеството въвежда допълнителни мерки за по-удобно пътуване. Те включват постоянна комуникация между началник-влаковете, диспечерите и служителите на билетните каси в отделните гари.
Така ще бъде подавана точна и навременна информация до билетните касиери.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини