Цветанов: България е оазис на организираната престъпност. Преглед на националния печат

"24 Часа": Цветанов: България е оазис на организираната престъпност

България е оазис на организираната престъпност, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на национална среща за борба с трафика на хора, организирана в Русе.
Цветанов направи констатацията в отговор на призив да коментира случая с осъдените на смърт заради трафик на наркотици в Малайзия двама българи.
„Всичко, което трябва, сме предприели. Това, което мога да направя като призив към тези млади момчета и момичета, които излизат извън страната и смятат, че могат да осъществят трафик или престъпна дейност, или да източват пари с фалшиви кредитни карти, е да знаят, че законодателството във всяка една от държавите, които посещават, е много по-строго, отколкото в България."

„Стандарт": Марковска се защити в парламента

Анонимният сигнал, подаден срещу мен в Народното събрание, е просто един донос. Това заяви вчера зам.-шефката на Върховния административен съд Венета Марковска пред депутатите от правната комисия.
Ден, след като бе избрана за член на Конституционния съд, Марковска сама поиска изслушването пред ресорната комисия, за да изчисти името си. Тя отхвърли всички обвинения в анонимката.
Марковска предостави на законодателите документи от всички компетентни институции, че срещу нея не са водени административни или дисциплинарни производства. Тя показа удостоверения от Висшия съдебен съвет, Върховния административен съд, Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура.

„Новинар": Чакаме над 1 процент ръст на икономиката

Годината ще приключи с над 1 процент ръст на икономиката. Това съобщи председателят на Центъра за икономическо развитие Георги Прохаски пред БНР.
Той уточни, че от всичките 10 сектора, които се следят, само три ще бъдат със спад. За сравнение миналата година имаше само три сектора с ръст, изтъкна Прохаски

„24 Часа": Правят 30-дневна информационна кампания за референдума

Министерският съвет ще отговаря организационно-технически за провеждането на референдума на 27 януари, съобщи bTV.
Тези дни се чака указа на президента за насрочването на допитването да бъде обнародван. След това ЦИК в срок от три дни трябва да утвърди изборните книжа и бюлетината. Министерският съвет, освен да организира самия вот, трябва да издаде и информационен лист.
В него ще бъдат и изложени мотивите за реализирането на проекта за нова централа и аргументите на противниците.

„Дума": Преизбраха Бойко Найденов за директор на НСС

Висшият съдебен съвет преизбра Бойко Найденов за директор на Националната следствена служба вчера. Това е първият избор на новия ВСС, встъпил в длъжност в началото на миналия месец. Кандидатите бяха двама - Найденов, който и досега бе директор на НСС и заместник на главния прокурор по разследването, и Евгени Диков - прокурор във Върховната касационна прокуратура. Кандидатурата на Бойко Найденов беше издигната от седем членове на ВСС, сред които главният прокурор Борис Велчев и председателят на Върховния административен съд Георги Колев. Петима членове на ВСС внесоха кандидатурата за поста на Евгени Диков.

 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини