5 692 кутии цигари заловени по Курбан Байрам

Заловените 460 кутии VICTORY EXLUSIVE. Сн.: Агенция Митници

Надявайки се на занижен контрол по време на засиления трафик по време на мюсюлманския празник Курбан Байрам преминаващи през Капитан Андреево се пробвали с общо 5 692 кутии цигари. Начините да заобиколят митническата проверка били разнообразни.

От последното денонощие са заловените 460 кутии, част от които били под предните калници на колата. Митническите инспектори спряли за проверка лек автомобил KIA KARNIVAL с трима пътници, пътуващи от Турция за България. Пътуващите мъж и жена от Пловдив не били декларирали общо 280 кутии цигари VICTORY EXLUSIVE. Друга част от цигарите, 180 кутии от същата марка, са били укрити в предните калници на колата, за което е съставен акт срещу шофьора на автомобила.

През седмицата около празника Курбан Байрам митническите служители на МП “Капитан Андреево са съставени 58 акта за установяване на митнически нарушения. Те са за откритите по метода на анализа на риска при щателни митнически проверки  3 191 кутии цигари и 66 кг тютюн за пушене, съобщават от Агенция митници. От други 82 преминаващи пътници са иззети 2 501 кутии цигари, които са били над нормата за безмитен внос.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини