Царската гимназия сплотява будителите си в Банско

Будителката Невена Добрева във възрожденско училище

Гимназията по дървообработване и строителство "Цар Иван Асен 2-ри" започнаха от Банско честванията по случай Денят на народните будители 1-ви ноември. За възрожденският център замина целият наличен колектив на Дървото-53-ма души. Те посетиха родните места на бележите български възрожденци и поети, като къщата музей на Паисий Хилендарски и Неофит Рилски, Веляновата къща, а така също и дома на големия български поет Никола Вапцаров. Освен отдаване на почест на будителите, походът до Банско бе и повод за сплотяване на и без това сплотения колектив на гимназията. В китното пиринско градче, съвременните будители в аванс и от сърце отбелязоха професионалния си празник.

В честванията на Денят на будителите, но на местно ниво, се включиха и възпитаниците на "царската" гимназия. Те рецитираха възрожденски стихове и представиха проучванията си върху делото на бележити възрожденци, които запазват българщината през вековете.

За строителната гимназия октомври бе месец на културата. Ученици и учители посетиха две театрални постановки и премиерата на най- новия български филм.

Професионалната гимназия по дървообработване и строителство поздравява всички хасковски учители с професионалния им празник.

Г.Христов

И дъждът не спря сплотяването на колектива
Сплотени
Учителите се поклониха на именитите българи
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини