След 11 години: 24 месеца условно за шофьор убиец

Мариан Бораджиев в съда, на заден план е адвокатът му

2-годишна условна присъда за причинена смърт на пътя в пияно състояние получи днес от хасковския окръжен съд 33-годишният Мариан Бораджиев от Любимец. Това стана след сключено споразумение с прокуратурата, 11 години след произшествието с фатален край.

Това бе едно от петнайсетината дела на бившия свиленградски следовател, сега съдия в Харманли, Веселин Коларов, за които Haskovo.net писа преди дни. Делото е трябвало да бъде прекратено поради изтекла 10-годишна давност, но една призовка от 2006 година в папките променила ситуацията. „На практика давността е започнала да тече от датата на призовката“, обясниха от прокуратурата.

Днес Мариан Бораджиев се призна за виновен, че на 1 май 2001 година в пияно състояние е причинил смъртта на 16-годишния Владимир Стойков. Подсъдимият катастрофирал с управлявания от него Москвич, а концентрацията на алкохол в кръвта му е била 1.18 промила. След като возилото се обърнало на пътя, пияният шофьор избягал от местопроизшествието, в което намерил смъртта си возещият се в колата Владимир.

Днес окръжният съд одобри постигнатото споразумение. Двегодишната условна присъда е с 4-годишен изпитателен срок и не подлажи на обжалване.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини