Спряха гащи и потници ментета

снимка: Агенция " Митници"

Фалшиво марково бельо спряха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“. Ментетата са спипани сред описани в митническите декларации текстилни стоки. Пратката била превозвана в товарен автомобил, който се движел от Турция по посока Финландия.

Сред редовните артикули проверяващите издърпали и сезалени чували, натъпкани с недекларирани 4 400 дамски и мъжки гащи. Сред нелегалната стока имало потнци и над 2 200 ризи, с марките на световно известни фирми – Armani, Polo Ralph Lauren, Burberry, Dolce&Gabanna и G-star и други. Недекларираният товар е на стойност 27 000 лева.

Това е вторият случай за два дни, при който свиленградските митничари стопират опит за прехвърлянето на нелегални текстилни стоки през южната ни граница.

Преди ден служители на ГКПП „Капитан Петко войвода“ извадиха от багажника на микробус, с гръцка регистрация, пътуващ към Гърция, 10 чувала с ментета. Тениски, потници, суичъри и спортни горнища, носещи марките Nike, Adidas, Diesel, Boss, Puma и ONeill са били сред имитациите. По документи изпращач на стоката е софийска фирма, а получател – гръцки гражданин в Солун.

За случая са уведомени ИП към РУП Свиленград, Районна прокуратура Свиленград и МВР.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини