Правят покрит футболен терен в Хасково. Преглед на регионалния печат

Първи покрит футболен терен ще се прави в Хасково, съобщава в анонс над главата „Хасковска Марица”. Дописката е водеща на спортната страница. Идеята е на концесионера на тенис-кортовете Румен Балкански, който вече направи две игрища с изкуствена трева.

Мрем повече от средното за страната, водещо заглавие на първа страница. Данните са от местната статистика. Средната смъртност за страната е 14 промила, в хасковска област е почти двойна – 25 промила.

23 места в елитните гимназии останаха незаети, акцент от втора страница. Най-много непълни паралелки ще има наесен в Димитровград. В Харманли, Свиленград и Хасково има само по едно незаето място.

Ваучери за елуреди, за пострадали от наводнението, друго заглавие от 2-ра. 40 свиленградски семейства получили вчера ваучерите си, всеки на стойност 540 лева. Те са осигурени от Уникредит Булбанк и веригата магазини Технополис със съдействието на вицепремиера Цветанов, допълва вестникът.

В Симеоновград не пият от чешмите от 7 години, водещо заглавие на 3-та. Манганът е в пъти над нормата, строежът на водопровод на пътя-убиец замърсява допълнително водата, допълва изданието.

Англичанин гаси край Брягово, темата на 4-та. Марк Томба и съпругата му Труди, които от 4 години живеят в хасковското село, се включили в овладяването на огнената стихия, която в понеделник късно вечерта стигна крайните къщи.

Доброволка от Езиковата действа за Национален ученически съвет, водещото на 8 страница. 11-класничката Стамена Стамова е избрана за областен координатор на Инициативен комитет за създаване на Национален ученически съвет.

Това бяха основните теми в днешния брой на „Хасковска Марица”. Екипът на „Новинар юг” е в отпуск през целия август и вестникът няма да излиза.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини