ВИДЕО: "Дай Лапа" закри официално информационната си кампания

Величието се определя от милосърдието към по- слабите и беззащитните”- М. Ганди.

Сдружението е „Дай лапа”-Перник. Познати са ни като шепа ентусиасти, правещи и невъзможното, раздаващи се, за да бъдат в полза и на хора, и на животни.

Днес на своя конференция, провела се в града ни , тези хора отбелязаха успешното приключване на един спечелен свой проект. Проект за информираност на обществото – „Безопасен и здравословен начин на живот чрез повишаване отговорността на гражданите към домашните любимци”. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България - Сърбия. Партньор по проекта беше Местна инициативна организация - Сърбия, Сокобаня. Целите на партньорите бяха чрез трансгранично сътрудничество да се подобри качеството на живот в районите на Перник и Сокобаня , като се осигури безопасна и здравословна околна среда. Чрез проектът се цели да се развие чувството на отговорност на хората към животните. Да се популяризират причините за съществуването на бездомни животни . Да се разработи съвместен план за справяне със скитащите животни, като се вземат превантивни мерки и се прилагат хуманни методи. Проучиха се добри практики за овладяване на уличната популация, създаде се работна група и план за превантивни мерки, набиране на доброволци, информационна кампания с печатни материали, предаване по КТ ‘Кракра” . В кампанията се даде акцент на намаляване броя на изоставените животни. А това може да се случи чрез повишаването на човешката отговорност. Контрол на съществуващата популация. Спазване на законите.Стимулиране на стерилизацията и задължително чипиране. Изграждане на приюти. Контрол на разходените средства.

Ако всеки от нас бъде по- отговорен при отглеждането на домашно животно, по- хуманен към бездомното такова, то значително би намалял броя на растящите напоследък инциденти с улични животни.

Благодарим на екипа на „Дай лапа” за положените усилия тази информация да достигне до гражданите!

Вижте видеото в YouTube!

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини