Разкриха кражби на коли при спецакция

Снощи, при  СПО , проведено на територията на кв.”Църква”, намиращ се в гр.Перник, служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” и криминалисти от 02 РУП  установяват в дворно място множество вещи и части от МПС. По първоначални данни, дворното място е било пригодено от И.И., на 34г. от гр.Перник за частна автоморга.

     При щателната проверка обаче служителите се натъкват на множество части от МПС и два автомобила, за които не получават адекватно обяснение. Возилата със софийска регистрация са от марката “Фолксваген Пасат”. От извършените справки се установява, че същите са станали обект на противозаконно отнемане два дни преди акцията, от град София.

     Криминалистите веднага  докладват в ОДЧ на ОД МВР Перник и на място е изпратена дежурната оперативно-следствена група. Уведомени  са и колегите им от 02  РУП МВР гр.София, в чийто район е извършено ПЗО-то.

     Започнати са незабавни процесуално – следствени действия  и е образувано досъдебно производство. Работата по установяването на произхода на намерените вещи и части от возилата продължава.

     И.И. е  стар познайник на органите на реда, специализирал се в кражби на части и вещи от МПС. Има криминалистически и полицейски регистрации.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини